Partidele politice au interdicție la mită electorală de 1 decembrie! Este avertismentul șefului AEP, Toni Greblă, care le-a transmis liderilor politici să respecte Ziua Națională și să nu încerce să profite de sărbătoare pentru a aduna voturi pe ultima sută de metri. Totul în condițiile în care ziua națională va coincide și cu data alegerilor parlamentare.  

Întrebat dacă are un mesaj pentru candidații la alegerile din 1 decembrie, Toni Greblă a spus: „Să aibă grijă pentru că 1 Decembrie este Ziua Națională a României. Să manifeste respectul cuvenit pentru acest eveniment și să participe la alte evenimente, inclusiv alegerile, fără să le încurce unele cu altele”.

Deci, mai puțină gastronomie, au întrebat jurnaliștii: „Nu vreau să mă refer la lucruri concrete, pentru că nu pot să analizez în concret. An de an așa a fost. Fiecare posibilitate pe care o are un om într-o funcție să le facă într-o zi.

Eu, însă, sunt convins că cei care participă la vot nu își stabilesc opțiunea nu hotărăsc cu cine să voteze de acasă până la secția de votare, ci cu o zi-două înainte, cu o noapte înainte, cu 2-3 săptămâni, cu o lună înainte. Și-au stabilit opțiunea și nu vor fi influențați nici de un afiș în plus, nici de o farfurie în plus sau de ceea ce sugerați dumneavoastră acolo”.

Ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor prezidenţiale, adoptată. Cum se va desfășura votarea 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here