Care sunt beneficiile plimbărilor prin zăpadă. De ce recomandă medicii să petrecem cât mai mult timp în aer liber, pe ninsoare Care sunt beneficiile mersului pe jos prin zăpadă
Iată câteva motive pentru care ar trebui să adopți obiceiul mersului pe jos prin zăpadă.
Îmbunătățește sănătatea oaselor și a mușchilor
Mișcarea este benefică pentru organism, asigurând o mai bună mobilitate și ajutând la menținerea unor mușchi sănătoși. Plimbările pe timp de iarnă sunt grozave și pentru sistemul osos. Acesta are nevoie de vitamina D pentru a se păstra cât mai sănătos, iar expunerea la lumină va ajuta la îmbunătățirea rezervelor corpului când vine vorba de această substanță.
Mai precis, chiar și o plimbare de 15 minute poate face minuni pentru oase. În plus, mișcarea este de folos pentru menținerea flexibilității articulațiilor și pentru prevenirea osteoporozei.
Menține sănătatea sistemului circulator
Mersul pe jos prin zăpadă poate îmbunătăți circulația și contribuie la sănătatea inimii. Este cunoscut faptul că un stil de viață cât mai activ poate preveni apariția unor probleme cardiovasculare, așa că este important să faci mișcare pe tot parcursul anului. În plus, mersul pe jos prin niște condiții mai puțin favorabile îți va îmbunătăți considerabil condiția fizică.
De ce este recomandat să mănânci dimineața, chiar dacă nu îți este foame. Ce spun nutriționiștii despre importanța micului dejunÎntărește sistemul imunitar
Dacă te vei expune la factori agresivi precum vântul sau temperaturile scăzute, vei pune sistemul imunitar la treabă. Acesta va dezvolta treptat capacitatea de a rezista la astfel de factori și îți va oferi protecție chiar și dacă vei lua contact cu diferiți germeni sau virusuri. În schimb, dacă îți vei petrece foarte mult timp stând în interior, vei deveni mult mai sensibil la eventualele intemperii.
Îmbunătățește starea psihică
Vremea mohorâtă aduce deseori cu sine stări depresive care par dificil de combătut, dar o metodă destul de eficientă de a le face față este mersul pe jos. În timpul oricărui fel de activitate fizică, corpul eliberează endorfine, care ajută la căpătarea stării de bine. Puțină mișcare în timp ce admiri un peisaj mirific cu siguranță te va ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit.
Fructul care menține tinerețea. Este supranumit și “aurul galben”. Îl găsești în toate piețele și magazinele. Este un adevărat elixirTe ajută să scapi de kilogramele în plus
Dacă nu te simți tocmai bine în pielea ta și ai dori să scapi de surplusul de grăsime, nu există soluție mai bună decât să faci mișcare. Deoarece ai nevoie de mai multe resurse de energie pentru o plimbare pe zăpadă, o astfel de activitate va consuma și mai multe calorii, deci este perfectă pentru a te ajuta să te menții în formă.
Îmbunătățește calitatea somnului
Așa cum deja am descoperit, mersul pe jos prin zăpadă consumă multă energie, așa că vei avea nevoie de odihnă pentru a reface aceste depozite și a fi gata pentru o nouă zi. În plus, aerul proaspăt și rece va contribui la oxigenarea creierului și te va ajuta să dormi mai bine. Pentru o bună calitate a somnului, este recomandat și să menții o temperatură de 18-20 de grade în cameră pentru a conserva cât mai multă energie.
Ce beneficii are asupra copiilor timpul petrecut la zapadă
Cel mic respiră mai mult aer curat – un fapt puțin cunoscut este că virusurile care cauzează răcelile și gripele sezoniere se regăsesc în spațiile închise (acasă, la școală, la grădiniță, în mall), și nu afară, unde aerul este curat și rece. Cu cât copilul petrece mai mult timp în interior, cu atât riscul de îmbolnăvire este mai mare. Nu numai că poate fi expus unui virus ce cauzează infecții respiratorii, dar i se și slăbește sistemul imunitar. Așadar, timpul petrecut în aer liber, la joacă, nu pune sănătatea copilului în pericol mai mult decât timpul petrecut în spații închise și acasă, scrie doc.ro
Sistemul imunitar al copilului este întărit și poate spori rezistența organismului celui mic în fața alergiilor. Mai multe cercetări au confirmat faptul că starea de sănătate a copiilor care trăiesc în mediul rural, și care petrec mai mult timp afară, la joacă, este mai bună decât a celor din mediul urban, care petrec mai mult timp în casă.
Energia copiilor nu scade în intensitate pe timpul iernii, așa că timpul petrecut în aer liber reprezintă prilejul ideal pentru ca cel mic să facă mișcare și să își consume energia într-o manieră benefică. Specialiștii în sănătate sunt de părere că joaca în zăpadă oferă copiilor prilejul de a inspira cât mai mult aer curat, dar și de a-și lucra musculatura, ceea ce stimulează o dezvoltare armonioasă. În plus, activitatea fizică, mai ales afară, îmbunătățește și calitatea somnului celor mici.
Expunerea la lumina naturală îi asigură aportul necesar de vitamina D – potrivit specialiștilor, vitamina D este una dintre vitaminele esențiale pentru corp, favorizând absorbția calciului și prevenind, astfel, fracturile osoase. În plus, vitamina D asigură un sistem imunitar sănătos și ajută în ameliorarea stărilor de dispoziție proastă, scrie aceeași sursă.