Noul studiu, realizat pe 21 de perechi de gemeni identici, arată că o dietă pe bază de plante poate reduce vârsta biologică a unei persoane. Află care sunt beneficiile unei diete vegane și cum se poate schimba corpul tău în doar două luni. 

S-a descoperit că o dietă pe bază de plante ținută pentru numai două luni reduce modificările chimice ale ADN-ului. Acestea sunt cunoscute sub numele de metilare, o indicație a „kilometrajului biologic” al unei persoane.

Care sunt beneficiile unei diete vegane

Pe măsură ce îmbătrânim, procesul de metilare crește, schimbând subtil expresia genelor noastre, cunoscută sub numele de modificare epigenetică.

Măsurarea markerilor pe care îi lasă în urmă este considerată a fi o estimare bună a declinului natural al organismului.

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochiiÎn ce a constat studiul

Descoperirile se bazează pe un mic studiu, pe 21 de perechi de gemeni identici în vârstă de 39 de ani. Jumătate au urmat o dietă vegană, în timp ce celălalt frate/soră a urmat o dietă omnivoră.

Îmbătrânirea biologică se referă la declinul funcționării țesuturilor și celulelor din organism, spre deosebire de vârsta cronologică.

Până la sfârșitul studiului, cercetătorii au observat scăderea vârstei biologice bazate pe nivelurile de metilare a ADN-ului a celor cu dieta vegană. Cercetările anterioare au raportat că nivelurile crescute de metilare a ADN-ului sunt asociate cu îmbătrânirea.

După opt săptămâni, au existat și scăderi ale vârstelor inimii, hormonilor, ficatului și ale sistemelor inflamatorii și metabolice, a constatat studiul. Aceste schimbări nu au fost observate la cei a căror dietă a inclus carne, ouă și lactate.

Cei care au urmat o dietă vegană au slăbit, în medie, cu două kilograme mai mult decât cei care nu au mâncat astfel. Ei au consumat cu 200 de calorii mai puțin prin mesele oferite în primele patru săptămâni de studiu.

Potrivit experților, scăderea în greutate ar fi putut contribui la diferențele vârstei biologice între ambele grupuri.

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștiiCare sunt riscurile unei diete pe bază de plante

Unii experți sugerează însă că, pe termen lung, o dietă vegană poate duce la deficiențe nutriționale. De asemenea, ea poate să nu se potrivească tuturor vârstelor. Pe de altă parte, alți specialiști spun că diferențele s-ar fi putut datora pierderii în greutate.

Varun Dwaraka, de la compania de testare epigenetică TruDiagnostic Inc, și Christopher Gardner de la Universitatea Stanford, California, alături de colegii săi, au spus că nu este clar cât de mult diferențele dintre perechi pot fi atribuite diferențelor de dietă.

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here