Află care sunt efectele secundare ale medicamentelor pentru diabet asupra siluetei. În ultima perioadă, medicamentele pentru diabet au fost folosite pentru pierderea în greutate. Acest trend a făcut furori în rândul celor care au căutat soluții prin care să scape rapid de un număr mare de kilograme. 

Eficiența medicamentelor pentru diabet în procesul de slăbire este destul de controversată. Dacă ești tentată să le încerci, ți-am pregătit o listă de sfaturi care să te ajute să îți menții greutatea după terminarea tratamentului.

Efectele secundare ale medicamentelor pentru diabet asupra siluetei

Medicamentele pentru diabet sunt cunoscute și sub numele de agoniști GLP-1. Acestea funcționează prin recrearea efectelor GLP-1, un hormon pe care intestinul îl produce în mod natural după ce ai mâncat. Acest hormon contribuie la creșterea senzației de sațietate și inhibă pofta de mâncare.

În urma efectuării unui studiu clinic care a analizat medicamentele pentru diabet, s-a constatat că participanții au înregistrat o pierdere în greutate medie de 15% pe parcursul a 68 de săptămâni. În același timp, persoanele care au luat medicamente cu efect placebo au pierdut doar 2%.

În cadrul studiului au fost raportate cazuri de pacienți care au pierdut până la 20% din greutatea lor inițială până la finalul tratamentului, potrivit specialiștilor. Medicamentele pentru diabet sunt destinate utilizării pe termen lung. Atât administrarea, cât și întreruperea acestora trebuie făcută în urma unei consultații la medicul specialist.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul caldProblema recuperării kilogramelor după încetarea tratamentului

Diabetul, hipertensiunea arterială sau obezitatea sunt afecțiuni cronice. Prin urmare, schema de tratament recomandată în astfel de cazuri presupune luarea medicației pe termen lung. Printre efectele secundare ale medicamentelor pentru diabet asupra siluetei se află și afectarea biochimiei generale a persoanei care întrerupe tratamentul.

De exemplu, oprirea insulinei ar putea provoca o creștere a nivelului de hemoglobina glicozilata a unui diabetic. La fel se întâmplă și cu hormonul GLP-1. Medicamentele GLP-1 nu fac decât să mascheze această dereglare, iar atunci când efectul lor este eliminat, poftele alimentare revin. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că hormonul foamei, grelina, crește, iar rata metabolică bazală încetinește.

„Ceea ce se poate întâmpla, este că atunci când le oprești, organismul tău este lăsat într-un deficit de GLP-1 care are un impact major asupra semnalului de sațietate care merge la creier”, spune Martin Whyte, profesor asociat de medicină metabolică.

Sfaturi de gestionare a greutății după oprirea administrării medicamentelor

Pierderea în greutate după ce oprești tratamentul cu medicamente pentru diabet va deveni mai dificilă. Dar să renunți la medicație este o opțiune mult mai benefică pentru organism. Poți face schimbări asupra dietei tale zilnice și a stilului de viață.

O stategie eficientă este să introduci în dieta ta alimente bogate în fibre și minerale esențiale care să contribuie la susținerea optimă a organismului. Consumă cel puțin 20 până la 25 de grame de fibre pe zi. Fibrele favorizează sănătatea intestinală și induc senzația de sațietate. De asemenea, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Citește continuarea aici

Pui pepenele în frigider? Vezi la ce riscuri te expui și ce se poate întâmpla în corpul tău 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here