Carmen Dan, un om de bază în anturajul lui Liviu Dragnea până nu de curând, a decis să rupă tăcerea. În cadrul unui interviu acordat jurnalistului Liviu Alexa, Carmen Dan a dezvăluit că, atunci când era ministru de interne, mai mulți lideri importanți din PSD au pus presiune pe ea pentru a obține anumite beneficii. Printre ei se numără Liviu Dragnea, Paul Stănescu și Niculae Bădălau.  

Carmen Dan, fost ministru de interne și unul dintre oamenii de bază din anturajul lui Liviu Dragnea, a decis să dezvăluie aspecte șocante din culisele politicii românești. În cadrul unui interviu acordat jurnalistului Liviu Alexa, Carmen Dan a vorbit despre presiunile exercitate asupra sa de către mai mulți lideri importanți din PSD, inclusiv Liviu Dragnea, Paul Stănescu și Niculae Bădălau.

Parte din interviul pe care Carmen Dan i l-a acordat lui Liviu Alexa:

Liviu Alexa: Hai să vorbim despre ce știți concret și eu nu știu chiar atât de concret.

Eu cred că adevăratul motiv pentru care ați plecat ieri, într-o manieră elegantă, se referă la niște lucruri pe care am înțeles, abominabile, pe care dumnealui vi le-a făcut în timpul recent, care a trecut. Vreți să vorbim despre ele?

Carmen Dan: Este dezonorant pentru mine să vorbesc despre asta. Atât timp cât un bărbat își permite să facă afirmații de o asemenea manieră și să jignească o femeie, este dezonorant pentru mine să vorbesc despre acest lucru. Dar vreau să precizez ceva. Dacă domnul Dragnea nu va conștientiza că nu poate lupta cu o femeie cu genul acesta de afirmații și de jigniri și să se aștepte ca acea femeie să accepte lucrul acesta, se înșală.

Eu niciodată, niciodată n-am jignit pe nimeni și n-aș putea să concep vreodată să jignesc pe cineva de asemenea manieră, domnule Dragnea.

Liviu Alexa: V-a jignit la modul absolut incalificabil.

Carmen Dan: Domnul Dragnea vorbește ca un birjar despre o femeie pe care o știe de 25 de ani, care nu i-a greșit cu nimic, care nu a fost niciodată incorectă vis-a-vis de dânsul și care l-a protejat în limitele legale, care a refuzat să fie aservită unora sau altora împotriva lui și care, spre deosebire de alții care i-au fost prieteni și au gravitat ca niște sateliți în jurul dânsului, nu a beneficiat de un leu nemuncit de pe urma dânsului.

Despre asta este vorba. Nu este o amenințare.

Dar domnul Dragnea să se lupte cu mine cu argumente politice.

Liviu Alexa: De ce trebuie să se lupte?

Carmen Dan: Dacă simte nevoia să se lupte, dacă simte această nevoie, dacă consideră că eu mint, dacă consideră că a luptat pentru acest partid și a făcut lucruri extraordinare, dacă consideră că și-a respectat promisiunile pe care nici nu mai vorbesc că mi le-a făcut mie, ci le-a făcut oamenilor care au așteptat să-i sprijine și să vorbească despre ei atât, să-i salute din când în când, atunci să se lupte cu mine și să-mi aducă contraargument.

Cu ce crede domnul Dragnea, cu minciuna, cu această atitudine, eu spun foarte clar că se pune într-o poziție extrem de dezonorantă pentru un bărbat.

Aș vrea să conștientizeze lucrul acesta, dacă nu-l conștientizează este strict problema dânsului, dacă crede că eu am să accept…

De ce? Pentru că m-a perceput ca pe un om extrem de acolo.

A fost extrem de sigur, extrem de sigur de mine și extrem de convins că orice s-ar întâmpla, eu, chiar dacă nu-mi convin în anumite lucruri, plec așa cu nodul în gât și nu zic nimic ca să nu deranjez.

Am atins o limită și limita aceea nu se referă la natura personală a faptului că ne stiam de atâta timp, ci la faptul că m-a pus în fața unor oameni într-o situație în care eu n-am acceptat niciodată să fiu pusă.

Continuarea poate fi citită pe www.strictsecret.com

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here