Cartofii gratinați sunt extrem de iubiți și apreciați atât de cei mici, cât și de cei mari. Acest preparat simplu și delicios poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură, alături de o friptură suculentă sau chiar de pește.  

Pentru că suntem în Săptămâna Albă, iar majoritatea românilor se pregătesc să țină Postul Paștelui, astăzi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de cartofi gratinați, care este gata cât ai bate din palme. 

Ingrediente: 

1 kg cartofi200-250g smântână(18-20% grasime)200 g cașcaval2 ouăsare,piper  Mod de preparare: 

Pentru început se curăță cartofii, se spală și se taie rondele, iar apoi se pun la fiert pentru aproximativ 10 minute cu apă și sare. Atenție! Cartofii nu trebuie să fiarbă în totalitate. 

După se amestecă smântâna cu 70 de mililitri de lapte sau apă și se omogenizează, iar apoi se amestecă cu ouăle bătute, sare și piper. 

Ulterior, într-o tavă termorezistentă se așează un rând de cartofi condimentați, aceștia se pot suprapune puțin, 100 de grame de cașcaval, 1/2 din amestecul de smântână, cartofi, smântâna și restul de cașcaval.

Atunci când ai terminat, introdu tava în cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 minute sau pana când se rumeneste deasupra. Poftă bună!

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here