Suntem în Postul Paștelui, cel mai lung și greu post din an și asta pentru că are o durată de 48 de zile, timp în care credincioșii ortodocși renunță la alimentele de dulce și consumă numai produse de origine vegetală. În ciuda tuturor zvonurilor legate de mâncarea de post, aceasta este extrem de variată și există preparate chiar mai bune decât cele care conțin carne.  

Dacă și tu te numeri printre cei care țin acest post, astăzi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă de cartofi țărănești la cuptor de care te vei îndrăgosti la propriu. Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos, iar la final vei obține un preparat de execpție. 

Ingrediente:

700 grame cartofi1 ceapă3-4 căței usturoi25-30 ml ulei1 linguriță boia dulce1/2 linguriță boia afumatăsare, piper

Mod de preparare

Pentru început se fierb cartofii cu coajă (în apă cu sare), iar când furculița intră cu ușurință în ei se iau de pe foc, se scurg și se lasă la răcit, după care se curăță de coajă.

Între timp, se preîncălzește cuptorul și se unge tava de copt cu puțin ulei. Apoi se așază cartofii tăiați felii groase, ceapa tăiată solzișori și usturoiul tăiat rondele.

 După se continuă cu adăugarea condimentelor, în funcție de gust, și puțin ulei și se amestecă bine. Pasul următor este să dai tava la cuptor la 180 grade, timp de 20-25 minute, sau până când cartofii se rumenesc frumos. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here