Buretele de vase este unul dintre cele mai utilizate obiecte din bucătărie, motiv pentru care poate să devină extrem de ușor un adevărat cuib de bacterii dacă nu este schimbat la timp.  

De regulă, majoritatea gospodinelor folosesc buretele de vase pentru a spăla farfuriile, a șterge blaturile sau a freca plitele și de cele mai multe ori uită complet să îl înlocuiască, timp în care pe acesta se acumulează tot felul de microorganisme dăunătoare, devenind un adevărat cuib de bacterii.

Puține sunt cele care ţin cont când au schimbat ultima dată buretele vechi cu unul nou, deoarece au tendința de a-l păstra mult prea mult timp. 

Acest obicei reprezintă o greșeală enormă, deoarece buretele capătă un miros neplăcut și milioane de bacterii care se răspândesc la fiecare spălare.

Experții spun că buretele ar trebui schimbat cel puțin o dată pe săptămână, mai ales dacă este folosit de mai mult de trei ori pe zi.

Deși foarte multe persoane au tendința să creadă că fac risipă dacă aruncă un burete după doar câteva zile de utilizare, vestea bună este că există câteva trucuri pentru a-i prelungi puțin durata de viață.

De exemplu, dacă introduci buretele în cuptorul cu microunde după ce, în prealabil, a fost înmuiat într-un amestec de apă și oțet alb, acesta poate fi folosit în continuare câteva zile bune. 

De asemenea, simplul fapt de a lăsa buretele într-un recipient umed toată ziua favorizează proliferarea bacteriilor. Pentru a evita acest lucru, buretele trebuie stors foarte bine după fiecare utilizare și lăsat să se usuce la aer.

O altă metodă excelentă este să folosești mai mulți bureți pentru sarcini diferite. Unul pentru vase, unul pentru curățarea dulapurilor și bucătăriei, altul pentru baie și asta pentru că prin separarea utilizărilor, riscul de contaminare încrucișată este redus semnificativ.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here