Vinetele albe reprezintă o noutate pe piața din România, însă încep să fie din ce în ce mai cultivate de agricultori datorită gustului inedit și a efectelor benefice pe care le au.  

Semințele de vinete albe sunt mai scumpe decât ale celor obișnuite, însă sunt mult mai sănătoase. 

În India, vinetele albe sunt utilizate în diabet, datorită conținutului scăzut de zaharuri, iar rădăcinile sunt recomadate pentru cei care au astm. De asemnea, sunt recunoscute că ajută la scăderea colesterolului, alungă insomniile și stările de nervozitate.

Vinete în bulion, rețeta-vedetă a verii. Cum obții gustul bogat și intens

Mult mai bogate în antioxodați, decât cele mov, vinetele albe conțin 90% apă și sunt bogate în potasiu, magneziu, cupru, fitonutrienți și vitamina B. Toți acești compuși ajută în numeroase boli cum ar fi cancerul sau boli cardiovasculare.

Gustul este asemănător cu cel al ciupercilor de pădure, textura este cremoasă, iar coaja, care este mai groasă decât la vinetele mov, se curăță mult mai ușor.

Specialiștii recomandă prepararea vinetelor albe la grătar sau salată, dar fără a adăuga maioneză, pentru a nu crea disconfort digestiv.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here