Dacă v-au rămas ouă vopsite după Paște, este bine să știți că pot fi păstrate cel mult o săptămână, în frigider, dar acest termen depinde de o serie de factori, pornind de la felul în care este fiert oul până la curățarea sau nu de coajă. 

Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate. În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.

Deşi aspectul nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, de la suprafaţă cojii, se dizolvă, așa că prin porii din coajă bacteriile pot pătrunde mai ușor.

De aceea, cel mai bun sfat este să folosiți oule rămae prin incorporare în diverse salate sau alte preparate, pe care să le consumați înainte de a atingerea termenului limită de păstrare.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here