Un măr mediu, aproximativ 20 de grame are 104 calorii, 0,5 grame de proteine, 27,6 grame de carbohidrați și 0,3 grame de grăsimi. Merele au în compoziția lor fibre, potasiu și vitamina C. Soiurile roșii, verzi sau alte soiuri de mere sunt similare în profilurile lor de calorii și nutrienți, cu diferențe foarte mici. Calorii: 104Grăsimi: 0,3 gSodiu: 2 mgCarbohidrați: 27,6 gFibre: 4,8 gZaharuri: 20,8 gProteine: 0,5 gPotasiu: 214 mgVitamina C: 9,2 mgVitamina A: 6 mcgCâte grame de zahăr are un măr

Vestea bună este că merele au un indice glicemic scăzut, între 34-38,2. Există mai puțin de jumătate de gram de grăsime în compoziția unui măr de mărime medie.

Merele au din păcate un conținut scăzut de proteine. Un măr mediu are doar jumătate de gram de proteine. Pe de altă parte, merele sunt o sursă bună de potasiu și beta-caroten. Ele furnizează puțină vitamina C, acid folic, magneziu și calciu.

Merele variază semnificativ în mărime, dar, în general, sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, dens în nutrienți, oferind fibre și micronutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina C.

De câte ori trebuie să faci duș pe săptămână. Ce spun specialiștiiBeneficiile pentru sănătate ale merelor

Merele pot fi o parte sănătoasă a oricărei diete, inclusiv o dietă vegană sau vegetariană, o dietă fără gluten și alte diete populare.

Promovează sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de potasiu și conținut scăzut de sodiuReglează glicemia cu conținut ridicat de fibreOferă protecție împotriva cancerului cu ajutorul antioxidanților precum quercetinaPoate îmbunătăți simptomele astmului tot cu ajutorul quercetineiAjută la echilibrul sănătos al greutății cu fibre și nutrienți.Merele susțin sănătatea inimii

Fructele și legumele sunt elementele de bază ale unui plan alimentar sănătos. Un plan alimentar sănătos susține sănătatea inimii. În mod natural sărace în sodiu și bogate în potasiu, alimentele vegetale previn creșterile periculoase ale tensiunii arteriale. Merele întregi sunt o sursă bună de fibre, despre care se știe că scad nivelul colesterolului.

Fibrele din mere încetinesc digestia, prevenind o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge după masă. Asta înseamnă că o masă medie de 2.000 de calorii ar trebui să includă cel puțin 28 de grame de fibre pentru o sănătate optimă.

Citește continuarea aici

Câte calorii și cât zahăr conține pepenele roșu. Ce recomandă ghidurile de nutriție 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here