Exprimarea unităților de măsură empirice, des folosită în rețetele culinare, ne poate da uneori mari bătăi de cap. De exemplu, cum știm ce cantitate de zahăr, exprimată în grame, încape într-o lingură? 

Răspunsul diferă în funcție de tipul de zahăr, dar și a modului în care este măsurat.În principiu, dacă folosim cel mai comun tip de zahăr alb granulat, pentru gătit și copt, într-o lingură “rasă” vom avea aproximativ 12,5 grame. Evident, pot exista mici diferențe, în funcție de calitatea produsului și a unor condiții externe, cum ar fi umiditatea, dar aceasta este valoarea medie.Zahărul brun: are o consistență mai moale și poate fi măsurat diferit. O lingură de zahăr brun, bine presată în lingură, cântărește aproximativ 12 grame. Dacă este un sortiment cu cristale mai mari, atunci într-o lingură vor încăpea aproximativ 13 grame.Dacă este vorba de zahăr pudră, datorită granulației fine și a aerului din compoziție, o lingură de zahăr pudră cântărește aproximativ 7-8 grame.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here