Ciorba de perișoare este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească, apreciat atât pentru gustul său savuros, cât și pentru modul simplu de preparare. Unul dintre ingredientele esențiale pentru a obține o ciorbă de perișoare reușită este orezul. Însă, pentru a nu face ciorba prea groasă sau prea subțire, este important să alegi cantitatea corectă de orez. 

Câte linguri de orez se pun la 1 kilogram de carne?

Regula generală atunci când pregătești ciorbă de perișoare este să pui aproximativ 100-150 de grame de orez la 1 kilogram de carne. Asta înseamnă între 5 și 7 linguri de orez, în funcție de cât de „gustoasă” și consistentă dorești să fie ciorba. Orezul nu trebuie să fie prea mult, deoarece riscă să „înlocuiască” supa, dar nici prea puțin, pentru a nu lăsa ciorba să fie prea subțire.

Orezul se adaugă de obicei în amestecul de carne pentru a-i da mai multă consistență, iar combinația cu zeama de carne adâncește gustul și oferă o textură plăcută. În continuare, îți voi prezenta o rețetă detaliată pentru o ciorbă de perișoare delicioasă.

Rețeta de ciorbă de perișoare

Ingrediente pentru perișoare:

1 kg carne (amestec de porc și vită pentru un gust mai bogat)

5-7 linguri orez

1 ceapă mică, tocată fin

1 ou

2 linguri de pesmet

Sare și piper, după gust

1-2 linguri de ulei

Citește continuarea aici.

        

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here