Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână. De ce nu este recomandat să depășești această cantitate Care sunt beneficiile, dar și riscurile consumului excesiv de ouă. Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână
Studiile au demonstrat că pentru majoritatea oamenilor, consumul a 5-7 ouă pe săptămână nu crește riscul de boli cardiace. Cu toate acestea, pentru persoanele diagnosticate cu diabet, consumul excesiv de ouă ar putea fi asociat cu un risc crescut de boli cardiace. În aceste cazuri, limitarea la 3-4 ouă pe săptămână ar fi recomandată.
Riscurile consumului excesiv:
Tulburări digestive: Consumul unui număr mare de ouă poate cauza probleme precum balonarea sau constipația.Aport crescut de calorii: Dacă se consumă ouă în adiție la dietă, fără a ajusta caloriile, poate duce la creșterea în greutate.Alergii: Unii oameni pot dezvolta o sensibilitate sau alergie la ouă dacă sunt consumate în exces.Riscuri asociate cu diabetul: Cum am menționat mai devreme, există un posibil risc crescut de boli cardiace pentru persoanele cu diabet care consumă prea multe ouă.
Ouăle sunt un aliment nutritiv și pot face parte dintr-o dietă echilibrată. Pentru majoritatea oamenilor, consumul a până la un ou pe zi pare a fi sigur. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să discutați cu un nutriționist sau un medic despre dieta dvs., mai ales dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate.
Fructele recomandate celor care suferă de varice și au probleme cu circulația sangvină. Subțiază sângele și ajută vedereaCe beneficii au, dacă nu depășești cantitatea recomandată
Întăresc sistemul imunitar
Un ou pe zi, scrie sursa, te poate face să ții doctorul la distanță. Întărește sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și a virusurilor. De asemenea, ajută la asimilarea calciului, seleniului și întăresc oasele și inima, fiind o sursă bogată de nutrimente.
Bune pentru colesterolul bun – HDL
Un ou conține 212 mg de colesterol din categoria HDL, acesta fiind colesterolul bun, care ajută la reglarea colesterolului rău LDL. Astfel, ouăle sunt foarte bune pentru sănătate, dar consumate cu moderație.
Mențin sănătatea inimii
Aceeași sursă scrie, că ouăle ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli vasculare.
Conferă energie
Ouăle sunt alimente în urma cărora organismul eliberează energie mai lent și pe o durată mai lungă de timp. De aceea, ouăle sunt o sursă bogată de energie. Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 sau de riboflavină cum se mai numește, care ajută la furnizarea de energie pentru întreaga zi.
O piele mai sănătoasă și un păr mai strălucitor
Ouăle conțin pe lângă vitaminele B2, B5, B12 și proteine necesare părului, unghiilor și ficatului. De asemenea, biotina, care este o vitamină din complexul B, menține scalpul sănătos și ajută la creșterea părului.
Protejează creierul
Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mult mai concentrat și îți va spori atenția pe parcursul întregii zile, asta datorită unei substanțe care se găsește în ou și care are efecte benefice asupra memoriei. De asemenea, oul este bogat în aminoacizi, ceea ce ajută sănătatea psihică, iar lipsa acestor aminoacizi este asociată cu depresia, stresul anxietatea, scrie aceeași sursă.
Ce poți să pui în omletă ca să iasă mai gustoasă. Cu ce ingrediente o poți combina