Ouăle sunt alimente complete, nutritive și sățioase. Ele sunt recomandate zilnic în meniul nostru. Dar câte ouă poți mânca pe zi, în ce parte a zilei și sub ce formă? Cum poți mânca ouă fără să te îngrași? La toate aceste întrebări avem răspunsurile în articol. 

Ouăle pot fi consumate zilnic fără teamă! Un adult sănătos poate consuma până la trei ouă pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult două ouă pe zi, în funcție de vârstă. Adevărata întrebare nu este câte ouă poți mânca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hrănitoare, de care avem nevoie la orice vârstă, ci sub ce formă le poți consuma pentru a fi mai sănătoase. Există o diferență între ouăle fierte, ouăle poșate și ouăle prăjite sau cele transformate în maioneză.

Citește și „Mușchiulețul de pădure” sau mâncarea de urzici, o rețetă veche de peste 100 de ani. Sunt culese din singura rezervație de ghiocei din România VIDEO

Oul – calități nutritive Totul este hrănitor și prețios la un ou. Sursă elementară a vieții, ouăle se numără printre cele mai vechi alimente și cele mai sănătoase din dieta umană.

Coaja oului conține carbonat de calciu și proteine și nu de puține ori o folosim pentru hrana animalelor și chiar pentru hrana legumelor sau a florilor. Albușul de ou conține aproximativ 88% apă și 11% proteine, iar gălbenușul este bogat în grăsimi bune și proteine și conține antioxidanți și folați esențiali pentru dezvoltarea organismului și pentru o stare de sănătate optimă.

Un ou de găină conține aproximativ 70 kcal, ceea ce face să fie un produs relativ slab caloric. Nu conține aproape deloc carbohidrați, dar conține un procent ridicat de proteine pe care organismul le asimilează în totalitate.

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Nutrienții esențiali pe care îi conține un ou mare fiert:

Calorii: 77 Grăsimi totale: 5,3 gr Grăsimi saturate: 1,6 gr Colesterol: 186 milligrame Sodiu: 62 milligrame Carbohidrați: 0,56 gr Glucide: 0,56 gr Proteine: 6,3 gr

Sub ce formă poți consuma ouăle Pe cât sunt de hrănitoare, pe atât sunt de versatile. Ouăle pot fi gătite în fel și chip, ba chiar le consumăm și crude în maioneză, spre exemplu. Ouăle prăjite sau omleta reprezintă alegerea cea mai frecventă la micul dejun, urmate de ouăle fierte. Ouăle sunt totodată ingrediente de bază în foarte multe preparate pe care le consumăm zilnic, de la produsele de patiserie, la pastele făinoase, diverse aluaturi de casă (checuri, cozonaci, plăcinte), până la șnițele, chifteluțe sau gordon bleu, de la budinci și prăjituri dulci, la pizza și preparatele fastfood. Citeşte întreaga ştire: Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit

Rețete de weekend. Trufe de casă: dulcele cu care îi vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase! 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here