La șase luni de la incendiul devastator care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, anchetatorii au ajuns la primele concluzii privind cauza decesului celor opt persoane cazate în clădirea incendiată. Potrivit surselor din rândul procurorilor, victimele au murit din cauza inhalării de fum dens și toxic, care s-a acumulat rapid în incintă. 

„A fost ceva mocnit, fum foarte mult”, au declarat anchetatorii presei, subliniind că fumul intens și rapiditatea cu care s-a răspândit au fost factori decisivi în tragedie. Pe măsură ce flăcările au cuprins pensiunea, fumul a inundat camerele, lăsând locatarii fără nicio șansă de scăpare.

Deși cauza decesului a fost clarificată, rămân încă întrebări legate de modul în care a izbucnit incendiul. În acest sens, sunt așteptate expertizele Insemex, care vor aduce lămuriri suplimentare privind declanșarea focului.

Cazul Ferma Dacilor a zguduit comunitatea locală și a atras atenția națională, stârnind discuții despre măsurile de siguranță și prevenție în pensiunile și hotelurile din România. Rezultatele finale ale anchetei sunt esențiale pentru a înțelege pe deplin circumstanțele tragediei și pentru a preveni incidente similare în viitor.

Decizie DEFINITIVĂ: DNA redeschide urmărirea penală în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here