Ce alergii pot să apară toamna. De ce trebuie să te ferești dacă ești alergic și cum poți evita aceste afecțiuni. Alergia la frunze uscate
Particulele mărunte de frunze uscate și particulele de praf antrenate de vânt declanșează reacții alergice puternice. La acestea se mai adaugă și gazele de eșapament sau toxinele eliberate de diverse activități industriale.
În zilele mai reci, când bate vântul sau când plouă, umezeala din aer plină de praf, substanțe toxice și resturi vegetale infime este un adevărat supliciu pentru persoanele alergice. Mai ales zilele cu ceață din octombrie și noiembrie sunt greu de suportat.
Cei care se știu alergici ar putea evita manifestarea acestei afecțiuni purtând mască medicinală când se află afară.
Alergia la praf
Praful și poluarea sunt o sursă constantă de alergii în marile orașe, indiferent de anotimp. Dar praf avem și în propria locuință, oricât de des am face curățenie. Toamna, când zilele încep să se răcească, mulți dintre noi folosim aeroterme care usucă praful adunat în covoare sau pe sub paturi și îl ridică în aer.
Este indicat să folosiți umidificatoare în locuință, pentru a combate praful din interior.
Alergia la polenul de toamnă
Crizantemele sunt flori iubite și foarte populare, dar sunt o sursă bogată de polen toamna. Persoanele alergice la polen suportă cu greu crizantemele și tufănelele. Evitați să intrați în contact cu aceste flori, dacă vă știți alergic la ele.
Dacă alergiile se intentifică sau aveți frecvent astfel de probleme, indicat este să consultați un medic alergolog pentru a vă prescrie medicația potrivită dumneavoastră. Însă pentru a calma rapid simptomele alergiei putetți folosi pastile antihistaminice, pe care le puteți procura de la farmacie.
Cum ții alergiile de toamnă sub control! Remedii naturale, ușor de procurat