Pozițiile în care domn câinii pot transmite informații foarte importante despre starea lor generală, fie că este vorba de sănătate sau de probleme emoționale. Dacă știți să decriptați semnificația acestor posturi, puteți să va ajutați companionul patruped să aibă o viață mai bună.  

Dormitul pe o parte

Câinii care dorm pe o parte, cu labele întinse și burta parțial expusă, se simt relaxați și în siguranță. Este o poziție în care cățeii pot dormi profund, iar dacă vezi cum își mișcă picioarele, cel mai probabil au un vis activ. Această postură indică o stare de calm și mulțumire, potrivit petscats.ro.

Poziția „Leul” (Sfinxul)

În această postură, câinele își așază capul deasupra labelor, cu picioarele întinse sub el sau în lateral. Aceasta este o poziție de alertă, dar și relaxată, care îi permite să reacționeze rapid la stimuli, dacă este cazul. Deși pare pregătit să acționeze, patrupedul se poate odihni în continuare, în această poziție.

Poziția „Superman”

Când câinele tău doarme pe burtă, în poziția „Superman”, înseamnă că este energic și gata să se joace în orice moment. Face adesea o pauză scurtă în timpul jocului, dar rămâne activ și pregătit de acțiune.

Cu burta în sus

Este o postură amuzantă și jucăușă, preferată de câinii relaxați și sociabili. Tocmai pentru că se pune într-o postură vulnerabilă, animalul indică faptul că are un nivel ridicat de confort și încredere în mediul lor. Totuși, pe măsură ce patrupedul îmbătrânește, poziția cu burtica în sus poate pune presiune pe spate, motiv pentru care va căuta să doarmă altfel și mai confortabil.

Poziția „Gogoașă”

Atunci când câinele tău doarme ghemuit sau încolăcit, cu picioarele aproape de corp și coada înfășurată în jurul lui, probabil încearcă să se protejeze și să-și conserve căldura. Aceasta este o poziție frecvent întâlnită la câinii care doresc să se simtă în siguranță sau să se încălzească. Este tipică și pentru animalele care nu sunt încă complet relaxate în mediul lor.

Poziția „îmbrățișare”

Dacă patrupedul doarme lipit de tine sau de alt animal, poziția sugerează afecțiune și legătură emoțională. Îmbrățișarea este un semn clar că se simte în siguranță și că își dorește să fie aproape de cei dragi. Această postură arată apropierea emoțională și confortul pe care câinele îl simte lângă tine.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here