Ce boli poți dezvolta de la câinele tău, dacă nu ții cont de anumite reguli de igienă. Iată despre ce este vorba. 

Ce boli poate transmite câinele și la ce riscuri te expune patrupedul tău. Află ce boli poți dezvolta de la câinele tău, dacă nu ții cont de anumite reguli de igienă.

Ce boli poate transmite câinele

Câinele, cel mai bun prieten al omului, poate deveni un real dușman al sănătății tale, dacă nu vei ține cont de igiena care se impune, atunci când alegi să ai un patruped în casă.

Câinele, această minunată ființă, poate fi în multe situații dăunător pentru sănătatea ta. Conform site-ului davidwolfe.com, saliva câinelui conține diferite tipuri de bacterii care pot fi periculoase pentru sănătatea omului, de aceea să-ți lași câinele să te lingă pe față sau pe gură nu este tocmai indicat.

Doctorii susțin că animalele sunt contaminate adesea și cu anumiți paraziți, dar acest lucru poate fi mai ușor de controlat de către stăpânii câinilor, care în general îi deparazitează folosind diverse metode, însă în cazul bacteriilor acest lucru este mai greu de făcut.

Iată care sunt cei mai frecvenți paraziți și bacterii pe care îi poate avea un câine.

Asemănare neobișnuită între oameni și găini. De acum înainte le veți privi cu alți ochiParaziții la inimă

Acest tip de parazit este contactat de câine în urma înțepăturii unui țânțar infestat. Aceștia intră în fluxul sangvin, trăiesc și se hrănesc în inima animalului și pot avea o lungime semnificativă.

Paraziții aceștia perturbă fluxul sangvin și pot cauza patrupedului o tuse ușoară, un apetit scăzut, iar rezultatul final ar putea duce la insuficiența cardiacă a animalului. Și oamenii pot avea astfel de paraziți, însă în situații mai rare, susține aceeași sursă.

Paraziții intestinali

Alt tip de paraziți prezenți la câine sunt cei intestinali, iar cu aceste tipuri de paraziți poate fi contaminat foarte ușor și omul. Paraziții intestinali la câini sunt de tipul viermilor și al protozoarelor, precum giardia și coccidia. Câinii, de obicei, îi iau pe acești paraziți din solul contaminat, iarbă sau din apă.

Puii de multe ori primesc paraziți de la mamele lor. Aceasta fiind o problemă mai frecventă la câinii adulți, deoarece sănătatea mamei este esențială pentru prevenirea paraziților la pui. Dacă patrupedul tău prezintă simptome precum malnutriție, scădere în greutate, vărsături, diaree sau anemie, poate fi un semn al prezenței paraziților în organismul animalului.

Metode naturale de contracepție. Cum poți evita o sarcină nedorită. Sfaturile ginecologuluiBacterii

Gura câinilor este focar de bacterii nesănătoase, deoarece câinii își petrec mult timp, mirosind cu botul pe jos, inclusiv excrementele altor animale, așa că botul lor este plin de bacterii, virusuri și germeni de tot felul, susține Marty Becker, un expert în câini, scrie aceeași sursă.

Un sistem imunitar puternic poate ajuta la prevenirea oricărui tip de boală legată de câini, de bacteriile și paraziții pe care îi poartă. Dar, s-au întâmplat și contaminări ale oamenilor, care au dus la afecțiuni grave și care au necesitat tratamente cu antibiotice.

Un studiu făcut în anul 2015, a constatat că transferurile orale, de bacterii de la câini la proprietarii lor, pot provoca gingivită și parodontoză, care duc la pierderea dinților, susține același autor. În urma studiului, un total de 16% dintre proprietarii studiați au avut acest tip de bacterii, pe care le-au contactat de la câinii lor de companie.

Infecția cu viermi inelați

Și această infecție este, de asemenea, destul de frecvent întâlnită în cazul proprietarilor de câini. Acest tip de paraziți pot fi luați ușor, dacă saliva câinelui intră accidental în contact cu a ta, mai exact dacă lăsați câinele să vă lingă pe față și gură.

Citește continuarea AICI

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here