Durerile de genunchi pot avea cauze multiple. Iacă care sunt acestea și cand ar trebui să te îngrijoreze. Durerile de genunchi

Durerile de genunchi pot să apară, în general, odată cu înaintarea în vârstă, însă pot apărea și în cazul adolescenților, care se află în plin proces de creștere. În general, după vârsta de cincizeci de ani articulațiile nu mai au aceeași mobilitate, dar și lips

De asemenea, greutatea corporală mare poate să fie un alt motiv al durerilor de genunchi.

Iată care sunt principalele cauze ale apariției acestor afecțiuni dureroase.

Durerile de genunchi cauzate de creștere

În perioada de pubertate adolescenții se pot confrunta cu dureri de genunchi datorate creșterii rapide. Acest proces poate să dureze între 2-3 ani, conform Pacientul 2.0. Conform sursei precizate, exercițiile fizice de flexibilitate sunt recomandate, exceptând zilele în care au dureri. În cazul în care adolescentul vostru se confruntă cu astfel de probleme, una dintre soluțiile la îndemână pentru calmarea durerilor constă în aplicarea unor pungi cu gheață pe locul dureros

Cum știi că ai lipsă de calciu. Simptomele la care trebuie să fii atentDurerile de genunchi produse din cauza greutății corporale

Greutatea corporală în exces poate provoca osteoartrită, adică, durere agravată în timpul mișcării, dar care dispare la repaus, conform sursei precizate anterior. Soluția în acest caz este mișcarea. Osteoartrita aflată în stadiu incipient poate fi ameliorată cu unguente aplicate local, însă în stadiile avansate necesită tratament injectabil cu corticosteroizi sau acid hialuronic, iar în cazurile mai grave necesită intervenții chirurgicale.

Bursita, umflătura de la nivelul genunchiului

În urma unei lovituri, infecții bacteriene sau a unei leziuni la nivelul genunchiului, poate să apară bursita, care este o afecțiune ce cauzează o inflamație, fie deasupra, fie dedesubtul genunchiului. Inflamația este dureroasă și se poate înroși.

În acest caz, conform sursei precizate mai sus, tratamentul necesită administrarea de antibiotice, în cazul infecțiilor, sau medicație antiinflamatorie. De asemenea, kinetoterapia este recomandată sau, de asemenea, injecțiile. Dacă toate aceste metode de tratament sunt zadarnice, în ultimă instanță se recurge la intervenția chirurgicală.

Legume care ajuta la arderea grăsimii de pe abdomen, dacă sunt consumate zilnic

Ca metode de prevenție a bursitei sunt evitarea statului în genunchi, dar și a mișcărilor care presupun flexarea genunchilor. De asemenea, se recomandă purtarea genunchierelor.

Ruptura și întinderea de ligamente încrucișate

Aceste afecțiuni se numără printre cele mai frecvente leziuni care apar la nivelul genunchilor. Astfel de probleme pot să apară în cazul persoanelor foarte active sau al sportivilor, dacă se suprasolicită sau execută exercițiile fizice în mod necorespunzător. Dar bineînțeles, pot să apară și în urma accidentărilor. În situația rupturilor de ligamente este necesară intervenția chirurgicală.

De ce este bine sa mănânci zilnic miere. Sigur o vei introduce de acum în alimentația ta

Însă, în cazul vârstnicilor care au ruptură de ligament, purtarea unei orteze pentru stabilizarea genunchiului, dar și kinetoterapia și fizioterapia sunt soluțiile, susține sursa precizată anterior.

Ruptura de menisc

Această problemă poate să apară din mai multe cauze. Fie că genunchiul este răsucit în mod forțat, este solicitat prin urcarea de scări sau genuflexiuni, din cauza ridicării de greutăți, dar și din cauza greutății corporale mari sau a osteoartritei, conform aceleași surse.

În această situație, tratamentul pentru calmarea durerilor constă în repaus la pat, dar și aplicarea de comprese cu gheață. Recomandat este să se țină piciorul ridicat, iar atunci când vă deplasați să folosiți cârje.

Artroza genunchiului (gonartroza)

Această afecțiune este o boală cronică degenerativă a articulației genunchiului, care distruge în timp, atât meniscul, cât și ligamentele și cartilajul. Artroza netratată poate cauza deformarea picioarelor, care poate duce până la invaliditate.

Tratamentele cu creme antiinflamatoare ajută la creșterea mobilității și ameliorarea durerii temporare, dar nu tratează afecțiunea. Atunci când medicamentele nu sunt o soluție, este necesară intervenția chirurgicală. Aceasta constă în artroplastie, care presupune aplicarea unei endoproteze metalice, spune aceeași sursă.

Ce beneficii nebănuite are cafeaua. Care este cantitatea recomandată pe zi și ce efecte are asupra organismului

În cazul acestei afecțiuni recomandate sunt și anumite exerciții fizice care vor ajuta la amelioarea durerilor de genunchi. Pe lângă acestea, plimbările sunt, de asemenea, recomandate și benefice, susține aceeași sursă.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here