Ce efecte are internetul asupra copiilor. Toți părinții ar trebui să știe asta. Fenomenul este îngrijorător. Iată ce spun specialiștii. Efectele internetului asupra copiilor
Este evident faptul că în zilele noastre calculatorul și telefonul mobil joacă un rol important. În multe situații este indispensabil, iar acolo unde nu este a devenit preocuparea numărul unu pentru foarte multă lume.
Faptul că de mici copiii știu să utilizeze această tehnologie este un avantaj în zilele noastre. Însă modul în care o fac și timpul alocat acestei activități trebuie supravegheate îndeaproape de către părinți. Dacă este folosit cu măsură și nu este vorba despre folosirea excesivă a internetului, nu este nimic rău, dimpotrivă li se pot dezvolta copiilor anumite abilități.
Conform spuselor doctorului Spock, renumitul pediatru și autor al mai multor cărți de specialitate, copiii care utilizează calculatorul dezvoltă anumite abilități logice. Însă, tot el mai spune că trebuie evitată folosirea excesivă a internetului și nu trebuie făcută o prioritate din asta. Preocupările de bază ale fiecărui copil trebuie să rămână joaca în aer liber, cititul și preocupările sportive.
Ce boli pot să anunțe durerile de cap. Alte simptome care ar trebui să te îngrijorezeCum îi influențează pe copii
Doctorul Spock spune că jocurile video care au la bază violența și împușcăturile au un efect extrem de negativ asupra copiilor. Pe lângă faptul că reprezintă o pierdere de timp fără o bază constructivă. Singurul lucru bun ar fi dezvoltarea coordonării dintre ochi și mână.
De asemenea, se poate dezvolta dependența și implicit refuzul celorlalte activități cu rol constructiv pentru educarea și creșterea copiilor. Doctorul recomandă părinților să aleagă jocuri potrivite vârstei lor și care să conțină mesaje pozitive sau cele care se bazează pe intelect. Spre exemplu cele de descifrare ale unor indicii.
De asemenea, specialistul recomandă în ceea ce privește timpul petrecut la calculator să fie în funcție de vârsta fiecărui copil și de motivul pentru care folosește computerul. Dar, totodată atenționează asupra faptului că dacă timpul destinat acestei activități duce la neglijarea celorlate sarcini. Ca de exemplu relațiile cu părinții sau prietenii, atunci ar trebui să fie limitat accesul lor la această activitate. Aceeași sursă spune că această activitate ar trebui supravegheată de adulți.
Citește mai multe pe Almanah Online.