Intensificarea și înmulțirea fenomenelor meteo extreme îi face pe tot mai mulți români să fie mult mai atenți la protejarea autoturisemlor de astfel de daune neprevăzute. O astfel situație este inundarea parțială sau totală a vehiculului. Ce se poate face în acest caz?    

Principala problemă este apa care intră la motor. Dacă se întâmplă în cazul în care mașina e parcată, sunt șanse mari să eviți o daună totală. Chiar și în cazul în care apa pătrunde în camera de ardere, va putea fi eliminată. Iar după ce motorul va fi curățat complet, va ar trebui să funcționeze normal, scrie soferidinromania.

În situația în care apa a pătruns în motor când acesta era pornit, atunci problemele se agravează, pentru că poate produce avarierea componentelor metalice din interiorul propulsorului. Dacă sunteți în această situație, primul sfat este să opriți imediat motorul și nu-l mai reporniți. Foarte important, trebuie lăsate toate geamurile deschise, iar contactul să nu fie pus.

Poate fi evitată dauna totală?

Din păcate, chiar dacă motorul va fi curățat în detaliu, o mașină inundată va avea multiple alte probleme.

De aceea, în aproape toate cazurile, o mașină inundată e declarată daună totală. Într-o astfel de situație, cel mai indicat e ca proprietarul să o caseze sau să o vândă pentru piese.

Dar, samsarii profită de o astfel de situație. Cumpără o mașină inundată cu un preț foarte mic, o retușează, apoi o vând ca și când nu ar fi avut nicio problemă.

De aceea, înainte de a cumpăra o mașină, e recomandat să cereți sprijinul unui specialist, care să vă facă o evaluare corectă.

Un mecanic cu experiență va sesiza imediat semnele care indică faptul că o mașină a fost inundată.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here