În urma unui studiu realizat de InfoCons, s-a descoperit ce conțin, de fapt, ciorbele de burtă preparate în restaurante. Care sunt ingredientele și valorile nutriționale pe care bucătarii din localuri le adaugă în celebrul preparat. Un studiu realizat de specialiști demonstrează că ciorba de burtă din restaurante nu este sănătoasă

Potrivit studiului, ingredientele și valorile nutriționale expuse în meniurile restaurantelor care servesc ciorba de burtă evidențiază faptul că mirodeniile folosite nu sunt tocmai sănătoase pentru organism și ne pot afecta considerabil. Analiza făcută s-a efectuat pe un număr de 65 de preparate, iar conform studiului sau site-urilor deținute de restaurante, situația stă în felul următor:

Gramajul pe porție oscilează între 100 și 571 de grame, astfel că valoarea calorică raportată la 100 de grame variază între 24 kcal și 285 kcal, media fiind de 135 de kcal. De asemenea, cantitatea de sare per 100 de grame de ciorbă de burtă este cuprinsă între 0,1 grame-5,54 grame, în timp ce cantitatea de zahăr raportată la același gramaj variază între 0,45 grame-2,96 grame.

Dacă vorbim despre aditivii alimentari, ei bine, aceștia variază între 0-14, însă media E-urilor este de 5.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here