Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, deoarece poate oferi organismului nutrienții de care are nevoie pentru a trece cu brio peste o zi plină.
S-a demonstrat că micul dejun luat în mod regulat reduce riscul de afecțiuni cronice, inclusiv bolile de inimă, prima cauză de deces în în multe țări din lume.
Cercetările arată, de asemenea, că persoanele care iau micul dejun sunt mai puțin predispuse la hipertensiune arterială, un factor de risc major pentru bolile de inimă și accident vascular cerebral.
Dr. Michael Twyman, cardiolog, a dezvăluit care este cel mai bun mic dejun pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale și a sănătății inimii, potrivit eathingwell.
El subliniază importanța unui mic dejun bogat în proteine, fibre și nitrați dietetici din verdețuri cu frunze închise. Aceste substanțe nutritive ajută la prevenirea vârfurilor de glucoză din sânge și a rezistenței la insulină, care contribuie ambele la creșterea tensiunii arteriale. Potrivit medicului, spanacul, ouăle și zmeura, îndeplinesc toate condițiile.
Citește continuarea aici.