Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. De regulă, acesta constă în ouă ochiuri sau omletă, alături de legume sau mezeluri. Astăzi îți vom arăta cum poți pregăti o masă delicioasă și sățioasă din două ouă și doi cartofi.  

Dacă te-ai săturat de clasicele ouă ochiuri sau de omletă, noi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă care este perfectă pentru micul dejun. Este vorba despre brioșe cu cartofi și ouă cu care îi vei da gata pe cei dragi. 

Tot ce trebuie să faci este să urmezi instucțiunile de mai jos și la final vei obține un preparat diferit față de cele pe care le consumi în mod normal dimineața.

Ingrediente- Rețetă de brioșe cu cartofi 

ulei

două cepe

făină

praf de copt

sare

piper

doi cartofi

două ouă

lapte / smântână

usturoi

șuncă

cașcaval ras

Mod de preparare:

Pentru început, se pune hârtie de copt în formele de brioșe sau se ung cu ulei. În cazul celor care sunt din silicon nu este nevoie nici de ulei, nici de hârtie de copt. Se toacă cele două cepe, se pun la călit și se lasă la răcit. Între timp, se cerne făina, se adaugă praful de copt și un praf de sare.

Se curăță cartofii, se dau pe răzătoare și se storc de zeamă. Mai apoi, se adaugă laptele sau smântâna, usturoiul, șunca tăiată cubulețe și opțional verdeață. Se adaugă făina peste cartofii rași și se amestecă bine până când compoziția este omogenă. Se pune și ceapa călită, iar mai apoi trebuie umplute formele de brioșe.

Ar trebui umplute două treimi pentru că vor crește, iar mai apoi se adaugă și restul de șuncă și cașcavalul ras. Se lasă la cuptor pentru cel mult jumătate de oră la 180 de grade Celsius. Se lasă la răcit și sunt gata pentru a fi servite. Pot fi o variantă ideală atât de mic dejun, cât și de gustare.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here