Specialiștii au dezvăluit ce poți face pentru a „inversa” albirea părului. Aceste sfaturi sunt utile pentru femeile care au părul cărunt și își doresc să aibă cât mai multă grijă de el. Deși încărunțirea este un proces natural, multe femeie nu pot accepta acest lucru. 

Părul gri este ceva cu care majoritatea oamenilor se confruntă pe măsură ce înaintează în vârstă. Peste 74% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ai au deja părul încărunțit, spun specialiștii. În timp ce unii aleg să-și îmbrățișeze noua imagine, alții apelează la vopseaua de păr pentru a-l ascunde.

Ce poți face pentru a „inversa” albirea părului

În mediul online se speculează faptul că părul alb ar putea să nu fie permanent. Există o mulțime de produse pentru păr, cum ar fi șampoanele, până la remedii naturale, care ar putea ajuta la schimbarea culorii părului alb.

Dacă părul se poate schimba din nou la culoarea inițială rămâne de văzut mai jos. Experții în îngrijirea părului au dezvăluit adevărul, dar și știința despre „inversarea” procesului de albire.

Cum să scapi rapid de firele de păr crescute sub piele. Trucuri eficiente pentru un epilat perfectCe determină părul să devină gri sau alb

Culoarea părului este determinată de melanocite, care sunt celulele producătoare de pigment din foliculul de păr. Există două tipuri de pigment produse de aceste melanocite.

Ele creează pigmenți de păr închis la culoare care fac părul să fie negru sau castaniu și fenomelanina care produce nuanțe roșcate și galbene.

Cum scăpăm de firele albe. Ceaiul minune care face părul sănătos și frumos în doar 20 de minute

Culoarea variază în funcție de proporțiile de eumelanină și feomelanină. Îngrijorarea apare pe măsură ce producția de melanină de către melanocite scade în timp.

Pierderea totală de melanină face ca părul să devină gri sau alb. Părul nepigmentat poate avea o textură diferită de părul pigmentat natural și apare adesea inițial în zona tâmplelor sau în jurul linie părului. În timp ce îmbătrânirea este cea mai frecventă cauză a încărunțirii, există și alți factori care pot contribui la albirea prematură. 

Citește continuarea aici

Ai fire de păr în bărbie? Vezi de ce apar și cum poți scăpa de ele rapid. Explicațiile experților 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here