Cultura italiană este faimoasă pentru gastronomia sa – de la pizza și paste până la deserturi precum tiramisu și gelato.
Totuși, puțini știu că italienii au un mod unic și fascinant de a aborda chiar și obiceiul de a bea ceai. Spre deosebire de tradițiile britanice sau asiatice, italienii folosesc frecvent ierburi aromatice care, pentru români, ar putea părea neașteptate și complet neobișnuite.
Ierburi aromatice des folosite de italieni întru ceaiRozmarin (Rosmarinus officinalis) Rozmarinul este una dintre cele mai iubite ierburi din bucătăria italiană, dar și un ingredient surprinzător pentru ceai. Infuzia de rozmarin este apreciată pentru aroma sa intensă și ușor lemnoasă. Italienii cred că rozmarinul ajută la concentrarea mentală, reduce stresul și îmbunătățește digestia. Când un român aude de ceai de rozmarin, probabil se gândește mai degrabă la o friptură, dar pentru italieni este o alegere perfectă într-o după-amiază relaxantă.Salvie (Salvia officinalis) Ceaiul de salvie este foarte popular în Italia, datorită proprietăților sale calmante și antiinflamatoare. Aroma salviei este puternică și ușor amăruie, ceea ce o face să fie un ingredient neașteptat pentru ceaiuri. Italienii consumă des ceai de salvie după mese, considerând că aceasta ajută digestia și ameliorează crampele stomacale.Cimbru (Thymus vulgaris) Cimbrul, cunoscut în România mai ales ca ingredient pentru mâncare, este utilizat într-un mod inedit în Italia. Ceaiul de cimbru are o aromă profundă și o tentă ușor piperată. Italienii consideră că ceaiul de cimbru ajută la ameliorarea tusei și a durerilor de gât, fiind o alegere populară în sezonul rece.Măghiran (Origanum majorana) Măghiranul este des utilizat în bucătărie pentru a da savoare preparatelor, dar italienii înglobează această plantă și în ceaiuri. Infuzia de măghiran are un gust blând și ușor dulceag, fiind cunoscută pentru efectele sale relaxante. Un astfel de ceai este recomandat împotriva insomniei sau pentru a combate anxietatea.