Foarte mulți români întâmpină o problemă o dată ce trec sărbătorile: rămân cu foarte multă mâncare și nu știu ce să facă cu ea. Cu toate că unele preparate le putem păstra prin congelare, cozonacul uscat ne dă o mare bătaie de cap tuturor. Alex Cîrțu, fost concurent „MasterChef” sezonul 1, vine în ajutorul nostru și ne spune ce desert delicios putem prepara cu cozonacul uscat. 

Alexandru Cîrțu, concurentul de la „Masterchef” din primul sezon, ne arată cum putem transforma feliile uscate de cozonac într-un desert delicios. Rețeta nu este deloc una complicată, iar rezultatul este garantat dacă urmaţi cei 10 paşi propuşi de acesta. Așadar, pentru fondatul cu cozonac vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

– 100 g cozonac uscat,

– 160 g ciocolată neagră 65% + cacao

– 100 ml lapte

– 30 g făină

– 1 vârf de cuţit de sare

– 150 g zahăr

– 4 gălbenuşuri

– 4 albuşuri

– 1 linguriţă de zeamă de lămâie

– 25 g unt

– cacao pentru tapetat

Mod de preparare

1. Se ung două vase ceramice termorezistente cu unt și cacao și se pun în congelator. Se unge de jos în sus ca şi când am încerca să împingem prăjitura să crească, să „urce” mai exact.

2. Temperăm ciocolata la Bain-marie (vasul ce conține acest lichid fierbinte n.r) împreună cu untul și le lăsăm la răcit. Între timp, se amestecă 100 ml lapte rece și 30 g făină într-o cratiță (se amestecă bine) până obținem o compoziţie omogenă, iar când am realizat acest lucru le putem pune pe un foc mic, amestecând constant cu un tel, pentru a evita aşa cum am spus mai devreme, formarea cocoloaşelor.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here