Ce să mănânci în ultima zi de post. Recomandarea zilei pe plan culinar. Atât pentru felul principal cât și pentru un desert, tot de post. Cartofi copți cu legume 

Această rețetă, de cartofi copți cu legume și usturoi, poate constitui cu succes felul de bază al oricărei mese. Poate fi consumată atât ca atare, cât și pe post de garnitură la o friptură slabă, pentru cei care nu țin post. Iată rețeta.

Ingrediente:

1 kg cartofi roșii;1 vânătă;3 linguri ulei de măsline;1 ardei gras roșu;1 cățel de usturoi;4 linguri de smântână;1 legătură de verdeață (mărar sau pătrunjel);cimbru (verde sau uscat).

Mod de preparare:

Coaceți cartofii la cuptor după ce în prealabil i-ați spălat. Vânăta se taie cubulețe și se lasă cu sare să se scurgă de zeamă. Apoi, o căliți în ulei și adăugați ceapa tăiată solzișori, usturoiul, ardeiul tăiat fâșii subțiri și cimbrul, cât doriți să fie de aromat. Lăsați la înăbușit amestecul până se înmoaie. Între timp scoateți cartofii după ce s-au copt, tăiați-i rondele și adăugați smântâna peste ei, apoi amestecul de legume. Deasupra presărați verdeața.

La desert vă recomandăm o rețetă rapidă de care vă puteți bucura și indulci chiar dacă țineți post.

Salamul de biscuiți de post. Iată rețeta aici.

Salam de biscuiti, două rețete de post. Desert fără coacere, rapid și foarte gustos

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here