Ce să pui în chiftele, ca să iasă crocante și rumene. Ingredientul care le conferă o savoare aparte. Rețeta ungurească. 

Chiftelele se numără printre cele mai simple și apreciate preparate din țara noastră, iar chiar și cei dintre noi care nu avem prea multă experiență în bucătărie putem pregăti această mâncare fără probleme. Iar dacă ne dorim să savurăm chiftele cu un gust special, diferit de cel pe care îl știm, atunci putem încerca trucurile folosite de gospodinele din Ungaria.

Chiftelele sunt un produs extrem de popular în țara noastră, însă nu trebuie să uităm că acestea sunt apreciate și dincolo de hotare. Iar fiecare bucătărie încearcă să își pună amprenta asupra acestui preparat delicios, motiv pentru care chiftelele pot avea un gust cu totul diferit, în funcție de naționalitatea celui care le prepară.

Iar în Ungaria, gospodinele folosesc un truc pe care probabil că foarte mulți dintre noi îl vom aprecia. Practic, este vorba despre un anumit ingredient special, care odată ce este adăugat în chiftele, nu doar că le oferă acestora un gust cu totul deosebit, dar și aspectul lor vizual devine ușor diferit, scrie click.ro.

Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele. Ingredientul care nu are ce căuta în sarmaleIngredientul secret folosit la chiftele în Ungaria

Practic, în Ungaria, gospodinele folosesc boia dulce, sau chiar și afumată (paprika), atunci când fac chiftele. Acest condiment delicios oferă mâncării un gust deosebit, ușor dulceag, sau, în funcție de tipul de boia folosit, puțin afumat.

Boiaua este unul dintre cele mai emblematice ingrediente ale bucătăriei maghiare, iar atunci când este adăugat în chiftele, nu doar că acestea vor avea un gust mult mai bun și mai intens, dar vor căpăta și o ușoară culoare roșiatică.

Ce alte ingrediente mai putem folosi la chiftele

Boiaua nu este, nici pe departe, singurul ingredient special folosit la chiftele, de către gospodinele din Ungaria. Dacă este în sezon, usturoiul verde poate fi utilizat la această rețetă, pentru a-i oferi un gust mai intens și delicios.

Câtă apă se pune la o cană de orez. Secretul celui mai bun pilaf 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here