Ce să pui în omletă ca să iasă mai gustoasă și mai pufoasă. Ingrediente de care nu te vei mai lipsi după ce vei degusta. 

Consumul de ouă conferă cu cea mai bună și ieftină sursă de proteine. Pe lângă proteine, acestea conțin și antioxidanți, calciu, vitamine și amino-acizi. Inainte de a vă spune ce ingrediente să puneți la omletă pentru a iesi gustoasă și pufoasă, iată ce beneficii au ouăle. Iată câteva beneficii pe care le are consumul de ouă

Întăresc sistemul imunitar

Un ou pe zi, scrie sursa, te poate face să ții doctorul la distanță. Întărește sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și a virusurilor. De asemenea, ajută la asimilarea calciului, seleniului și întăresc oasele și inima, fiind o sursă bogată de nutrimente.

Bune pentru colesterolul bun – HDL

Un ou conține 212 mg de colesterol din categoria HDL, acesta fiind colesterolul bun, care ajută la reglarea colesterolului rău LDL. Astfel, ouăle sunt foarte bune pentru sănătate, dar consumate cu moderație.

Mențin sănătatea inimii

Aceeași sursă scrie, că ouăle ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli vasculare.

Alimente care pot fi consumate chiar dacă le-a expirat termenul de valabilitate. Care sunt acestea și în ce condițiiConferă energie

Ouăle sunt alimente în urma cărora organismul eliberează energie mai lent și pe o durată mai lungă de timp. De aceea, ouăle sunt o sursă bogată de energie. Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 sau de riboflavină cum se mai numește, care ajută la furnizarea de energie pentru întreaga zi.

O piele mai sănătoasă și un păr mai strălucitor

Ouăle conțin pe lângă vitaminele B2, B5, B12 și proteine necesare părului, unghiilor și ficatului. De asemenea, biotina, care este o vitamină din complexul B, menține scalpul sănătos și ajută la creșterea părului.

Protejează creierul

Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mult mai concentrat și îți va spori atenția pe parcursul întregii zile, asta datorită unei substanțe care se găsește în ou și care are efecte benefice asupra memoriei. De asemenea, oul este bogat în aminoacizi, ceea ce ajută sănătatea psihică, iar lipsa acestor aminoacizi este asociată cu depresia, stresul anxietatea.

Ajută la menținerea vederii

Antioxidanții precum luteina și zeaxantina care sunt prezente în ou și, de asemenea, în legumele verzi, precum spanacul sau brocoli, ajută la menținerea unei vederi sănătoase. Doar că din ou, acești antioxidanți sunt absorbiți mult mai repede.

Bun pentru dinți și oase sănătoase

Vitamina D și calciul din ou sunt extrem de benefice pentru sănătatea oaselor și a dinților. Mai conțin sulf, de asemenea, necesar pentru oase sănătoase.

Dau senzație de sațietate și ajută în curele de slăbire

Ouăle dau o puternică senzație de sațietate, iar asta durează câteva ore bune, timp în care nu vei simții nevoia să mănânci sau să ciugulești altceva. Ouăle, fiind bogate în proteine, sunt un supliment bun pentru oricine se află la dietă și evită să mănânce mult, scrie sursa precizată.

Ce să pui în omletă ca sa fie gustoasă și pufoasă

Pentru a prepara cea mai bună omletă, care să fie și gustoasă și pufoasă puteți adăuga un vârf de linguriță de bicarbonat. De asmemea, pentru a potența gustul omletei și a o face, de asemenea, pufoasă, puteți să căliți o ceapă peste care veți adăuga oul.

Un alt ingredient pe care-l puteți folosi pentru a prepara o omletă delicioasă și pufoasă este dovlecelul. Radeți un dovlecel pe care îl veți stoarce bine de zeamă, apoi veți căli dovlecelul, iar la final adăugați oul pe care l-ați bătut bine.

Veți obține cea mai bună și pufoasă omletă. 

O ai în bucătărie, dar poate nu știai că îmbunătățește circulația sanguină, scade glicemia și te scapă de balonare

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here