Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) stabilește, periodic, tarifele de referință pentru RCA – Răspundere Civilă Auto, adică asigurarea obligatorie pentru mașini. Toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie asigurate. Astfel, dacă un șofer produce un accident de circulație, pagubele vor fi acoperite de firma de asigurări. 

Pentru prima dată, ASF a propus tarife de referință mai mari pentru șoferii din București și Ilfov în comparație cu cele pentru șoferii din restul țării. 

De exemplu, un șofer din Capitală sau din Ilfov, de până în 30 de ani, care conduce o mașină cu o putere mai mică sau egală cu 50 de KW, va avea un tarif de referință de peste 3.200 de lei. Aproape dublu față de un șofer din orice altă zonă a țării.

 

Pe de altă parte, șoferii sub 30 de ani din București, care au mașini cu putere între 151 și 200 kw, vor avea un tarif de referință RCA de aproape 4.740 de lei. Cu aproape 1.000 de lei mai mult decât cei din alte județe.

Aceste tarife sunt pentru asigurările cu valabilitate de un an.

Dacă vinzi mașina, poți recupera banii pe asigurarea auto RCA?

Dacă vinzi mașina, poți recupera banii pe asigurarea auto RCA.

Este suficient să depui o cerere la compania de asigurări la care a fost încheiată polița RCA. Fiecare firmă are un formular propriu, care poate fi completat și online. Asigurătorul va rambursa banii aferenți lunilor rămase până la expirarea asigurării.

De exemplu, dacă ai încheiat asigurarea auto pe 1 ianuarie și ai vândut mașina pe 30 martie, vei primi suma de bani echivalentă pe lunile rămase până la finalul anului, când expiră contractul.

Dar, condiția este ca în perioada de valabilitate a asigurării, beneficiarul să nu fi solicitat plata unor daune.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here