Mâncarea are o mulțime de beneficii pentru oameni. Îi ajută să treacă peste stări de tristețe, le dă un sentiment de confort, are un gust delicios, asigură buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, din cauza faptului că există atât de multe controverse în jurul ei, poate fi dificil să-ți dai seama ce să mănânci și cât de bune sunt alegerile alimentare pe care le faci. Află ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mănânci aceleași alimente în fiecare zi. 

Această anxietate față de alegerea alimentelor a dus la o nouă tendință de a consuma același lucru zilnic. TikTok-ul este plin de mărturii ale utilizatorilor care s-au alăturat conceptului de uniformitate în ceea ce privește mâncarea.

„Încerc să îmi creez un obicei”, a mărturisit creatoarea de conținut Bishoi Kella într-un TikTok. „Încerc să pun asta pe pilot automat. Nu vreau să mă mai gândesc la ce alimente voi mânca.”

Aubree Malick, o altă persoană cunoscută pe TikTok, a spus că mănâncă același prânz în fiecare zi. Se pare că această decizie i-a adus un sentimente de liniște, mai ales în zilele în care are un program aglomerat și chiar nu îi stă capul la mâncare.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosiCe se întâmplă cu corpul tău atunci când mănânci aceleași alimente în fiecare zi

A face în mod repetat aceleași alegeri alimentare nu este tocmai un concept nou. Victoria Beckham, de exemplu, a mâncat aceeași masă în fiecare zi mai bine de două decenii, potrivit soțului ei.

În primul rând, să consumi același meniu zilnic e mai ușor, mai simplu și din punct de vedere al alegerii, dar și din rațiuni economice.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Pentru unii, a avea zilnic același meniu poate fi legat de planuri de slăbire. Unii oameni care încearcă să slăbească constată că a mânca același lucru în fiecare zi facilitează numărarea caloriilor. Ei știu exact ce să mănânce pentru a rămâne într-o anumită limită de calorii.

Dar a consuma aceleași alimente în fiecare zi poate fi legat și de probleme psihologice în jurul alimentelor. Printre cele mai frecvente se numără sensibilitățile texturale, fricile legate de alimente și chiar alimentația haotică, a declarat Rebecca Boswell, psiholog.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatCât de sănătos e să consumi aceleași alimente zilnic

A mânca același lucru în fiecare zi poate fi mai ușor, dar nutriționiștii spun că nu este neapărat mai sănătos. „A mânca același lucru în fiecare zi poate să nu fie cea mai bună alegere pentru microbiomul intestinal”, a spus Cohen. „Bacteriilor din intestinul nostru le place diversitatea de alimente și nutrienți pentru un echilibru sănătos.”

Respectarea aceluiași plan de masă poate crește, de asemenea, șansele de a pierde anumite substanțe nutritive esențiale, a spus Bishop-Simo.

Citește continuarea aici

Galette cu pere și migdale. Un desert rustic și delicios 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here