Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci mai mult de două banane pe zi. Ce beneficii și ce contraindicații au aceste fructe.
Bananele sunt fructe preferate de multă lume, începând de la copii, până la vârstnici. Pe lângă gustul lor plăcut, aceste fructe sunt o sursă bogată, atât de vitamine și minerale, cât și de fibre.
O singură banană conține aproximativ 100 de calorii, și poate fi o gustare excelentă și sănătoasă, fiind de preferat în schimbul altor alimente bogate în zahăr sau care sunt procesate.
Ce se întâmplă în organism, atunci când mănânci două banane pe zi?
Consumul acestor fructe devine riscant numai atunci când mănânci mult prea multe. Specialiștii recomandă adulților să mănânce aproximativ două banane pe zi.
Dacă încă mai aveți nevoie de motive pentru a fi convinși că trebuie să includeți aceste fructe în dieta dumneavoastră, iată care sunt beneficiile incredibile ale consumului de banane.
Îți vor asigura doza zilnică de potasiu
Potasiul este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Acest element se găsește într-o mare varietate de alimente vegetale și animale, dar și în băuturi. Multe fructe și legume sunt surse excelente de potasiu. Bineînțeles, banana este bogată în potasiu, acest mineral crucial pentru viață și necesar ca inima, rinichii și alte organe să funcționeze normal. Deficitul de potasiu este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arterială, boli de inimă, accident vascular cerebral, artrită, cancer, tulburări digestive și infertilitate.
Ingredientele din bucătărie, care dau fermitate tenului. Ai nevoie de doar 2 lucruriBananele reglează tensiunea arterială
Studiile au arătat că un consum zilnic de banane poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deși, corpul tău necesită sodiu în cantități mici, consumul în exces de sodiu, poate duce la hipertensiune arterială. Însă, doza necesară zilnică de sodiu si potasiu ajută la reglarea tensiunii arteriale, aceasta fiind determinată de aceste elemente. Deci, consumul de banane vă va oferi anumite cantități ale acestor elemente necesare.
Consumul de banane reduce riscul apariției de cancer
Vitamina C, aflată în banane și în fructe, în general, ajută la combaterea formării radicalilor liberi, despre care se știe că pot duce la apariția cancerului. Cercetările arată că un consum frecvent de banane poate scădea riscul apariției cancerului colorectal cu 72%.
Consumul de banane îți protejează inima
Dacă alegi să mănânci o banană pe zi, inima ta s-ar putea să-ți mulțumească. Un nou studiu arată că un consum adecvat de potasiu și sodiu poate înjumătăți riscul decesului cauzat de bolile cardiovasculare.
Obiceiuri care duc la pierderea dinților. Trebuie să eviți aceste lucruri pentru a-ți păstra dantura sănătoasăBananele calmează iritațiile stomacului
Cu siguranță toată lumea a avut la un moment dat probleme din cauza stomacului deranjat, fie că este vorba despre un virus, greață sau doar o senzație de disconfort.
În astfel de situații, specialiștii recomandă o dietă care conține alimente care sunt ușor de digerat, cum ar fi bananele, orezul, merele și pâinea prăjită. Echilibrul electrolitic se va stabiliza datorită potasiului.
Citește continuarea AICI