Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a declarat joi că participarea copiilor la evenimentele de Halloween este considerată un păcat, subliniind că aceștia sunt expuși la amăgire și întuneric, nu la lumină. În cadrul unei emisiuni difuzate pe Radio Dobrogea, Arhiepiscopul a răspuns unei întrebări legate de implicarea copiilor în activitățile de Halloween, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai populară în România, fiind celebrată în școli, grădinițe și comunități locale. Ce a spus ÎPS Teodosie despre Halloween

„Da, este un păcat. În loc să primească lumină, copiii primesc amăgire și întuneric acolo”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, exprimându-și îngrijorarea cu privire la influențele nocive pe care această sărbătoare le poate avea asupra celor mici. Sărbătoarea de Halloween, care are loc pe 31 octombrie, a câștigat popularitate și în România, organizându-se diverse activități tematice în unitățile de învățământ și în comunități.

ÎPS Teodosie: Vorbirea de rău a preoților este un păcat grav

În aceeași emisiune, ÎPS Teodosie a abordat și subiectul judecării și criticării preoților, subliniind că a vorbi de rău slujitorii bisericii este un păcat deosebit de grav. “Cei care îi vorbesc de rău pe preoți și ierarhi se încarcă cu mari păcate, deoarece aceștia sunt aleșii lui Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul.

De asemenea, acesta a explicat că, deși preoții pot avea slăbiciuni sau defecte, ei sunt chemați de Dumnezeu să-L slujească, iar judecata acestora aparține doar lui Dumnezeu, nu oamenilor. ÎPS Teodosie a făcut referire la Sfântul Ioan Gură de Aur, citându-l: „De vei vedea pe preot că este într-o patimă, acoperă-l cu haina ta”, accentuând importanța protejării și respectării slujitorilor bisericii.

El a mai adăugat că preoții vor fi judecați mai aspru în fața lui Dumnezeu decât restul credincioșilor, însă această judecată este un atribut divin, nu uman. “Judecata este a lui Dumnezeu, nu a oamenilor”, a conchis Arhiepiscopul Tomisului.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here