Este nevoie de o serie de comportamente și practici zilnice pentru a proteja sănătatea inimii. Moștenirea genetică și istoricul familial joacă și ele un rol important, dar există multe măsuri pe care le putem lua pentru sănătatea noastră pe termen lung. Dr. Guilly Rebagay, cardiolog și profesor asistent de medicină la Universitatea din New York Langone, vorbește despre importanța evitării grăsimilor trans și saturate, potrivit publicației Huffington Post. 

Dr. Rebagay a spus că principalul lucru pe care și-ar sfătui pacienții să-l evite sunt alimentele ce conțin grăsimi trans, adăugând că alimentele bogate în “grăsimi foarte saturate, produse foarte uleioase – cum ar fi alimentele preparate cu grăsime de rață – sau alimentele puternic procesate pe care le vedeți pe rafturile supermarketurilor” pot reprezenta probleme pentru inimile noastre.

Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de alimente pot contribui la producerea de colesterol LDL (“rău”), care la rândul său creează acea placă care înfundă arterele și provoacă inflamații.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here