Ce trebuie să pui la orez ca să iasă alb și să nu se lipească. Necesită doar 3 picături și este vorba despre zeama unui fruct, care nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie. Iată despre ce este vorba.
Pe lângă importanța ei culinară, lămâia poate avea diverse întrebuinţări, mai puțin cunoscute. Iată câteva dintre acestea, care dau rezultate în bucătărie.
Pentru a obţine un orez cât mai alb, puneţi câteva picături de lămâie în apa în care îl fierbeţi.Fructele tăiate pot fi stropite cu zeamă de lămâie, pentru ca acestea să nu se oxideze şi să se înnegrească.Dacă puneţi o bucată de lămâie într-un borcan cu muştar început, acesta nu îşi va schimba culoarea şi nici nu se va întări, îşi va păstra aceaşi consistenţă.
De asemenea, lămâia este foarte benefică sănătății, consumul de lămâie vă scapă de calculii biliari, dacă faceți un amestec de lămâie cu piper negru și trei părți de ulei de măsline, scrie wawlist.ro
Iată alte beneficii ale consumului de lămâie, aduse sănătății, conform aceleași surse.
Ajută la pierderea în greutate, prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor din organism.Protejează de anemie, deoarece pe lângă faptul că au conținut de fier, lămâia ajută la absorbția fierului din alimente.Reduce riscul de cancer. Conform studiilor făcute, s-a constatat că persoanele care consumă citrice, cu precădere lămâi, prezintă un risc mai scăzut de cancer.Lămâia îmbunătățește sănătatea digestivă.Sprijină sănătatea inimii, deoarece conține cantitate mare de vitamina C, care reduce riscul de boli cardiovasculare și accidentele cerebrale.Preparate de post, pe bază de ciuperci. Cele mai bune rețete culinare, care înlocuiesc cu succes carnea