Cea mai bună rețetă de mititei. Ingredientul secret care le conferă o savoare aparte. Multă lume ignoră acest condiment, care face diferența. Iată despre ce este vorba, ce conțin și cum se prepară corect. Mici pufosi din amestec de vita si oaie
Carnea de oaie este putin mai grea pentru sistemul digestiv, dar, amestecata cu cea de vita, poate sta la baza unor mici extrem de savurosi. De altfel, prin combinația dintre carnea de oaia și cea de vită ies cei mai gustoși mititei. Însă un condiment pe care îl ai în bucătărie este cel care le va da o savoare aparte.
Ingrediente
500 g carne de vita cu grasime;500 g carne de oaie;5 catei usturoi;1 lingurita cimbru uscat;½ lingurita bicarbonat de sodiu;3 linguri de ulei de floarea-soarelui;1 lingurita sare;1 lingurita piper.
Mod de preparare: zdrobeste usturoiul, amesteca-l cu trei linguri de apa si lasa deoparte, sa se infuzeze putin. Carnea se trece de trei ori prin masina de tocat, pentru a deveni extrem de fina. Amesteca, apoi, carnea cu restul ingredientelor si lasa compozitia la rece, timp de cateva ore, pentru a se odihni. Cu mana umeda, formeaza micii, unge-i cu putin ulei si da-i iar la frigider o jumatate de ora. Pune-i pe gratarul bine incins si nu intoarce micii pana nu se desprind singuri de gratar, pentru a nu se sfarama. Serveste-i fierbinti, cu mustar si paine proaspata.
Cel mai bun sos pentru paste. Se prapară în casă, doar din ingrediente naturale. Rapid și delicios