Cea mai bună rețetă de piftie. Trebuie neapărat să-l prepari cu ocazia Moșilor de iarnă.
Răcitură, aitură, piciorong sau tremurici, piftia a căpătat tot felul de nume în diverse zone ale țării, deoarece peste tot se pregătește pentru masa de Crăciun sau de Revelion.
Numărul de ingrediente este destul de restrâns, iar tehnica nu este chiar atât de complicată precum pare. Descoperă cea mai simplă rețetă de piftie și te vei convinge că nu este deloc dificil să o pregătești acasă singură. În plus, ține cont de faptul că piftia făcută în casă are numeroase beneficii pentru sănătate!
Cea mai simplă rețetă de piftie de porc
Ingredientele sunt simple și ieftine, dar prepararea ei necesită mai mult timp decât în cazul altor preparate tradiționale de Crăciun. Dacă ai răbdare să fierbi bine toate ingredientele, cel puțin cinci ore, cea mai simplă rețetă de piftie de porc nu mai are nevoie decât de usturoi din belșug.
În cazul în care preferi o piftie mai dietetică, poți înlocui carnea de porc cu picioare și aripi de curcan. Piftia de curcan este foarte fină și este o adevărată delicatesă.
Ingrediente:1 pulpă de porc2 picioare de porc2 cepe medii1 morcov mare5 frunze de dafinboabe de piper1 căpățână mare de usturoi (sau după gust)sare (după gust)pătrunjel proaspătod de preparare:Carnea se spală bine si se taie în bucăți potrivite, apoi se lasă în apă rece, timp de câteva ore, schimbând apa de câteva ori. Această etapă este necesară pentru a îndepărta toate urmele de sânge. Bucățile de carne se pun apoi într-o oală încăpătoare, se toarnă apă rece să acopere carnea cu cel puțin jumătate de palmă și se pune la fiert, la foc mic. Se spumează des, pentru a îndepărta toată spuma care tulbură supa și dă un aspect neplăcut.După ce se îndepărtează spuma și supa devine clară, se adaugă în oală morcovul, ceapa, foile de dafin și piperul boabe. Pentru ca supa să aibă o culoare aurie, se poate pune ceapa cu tot cu coaja ei galbenă, după ce a fost spălată foarte bine de nisip.Se fierbe carnea la foc mic, acoperită cu un capac, cel puțin cinci ore, până la șapte ore. De îndată ce s-a format o peliculă la suprafață și carnea a început să se desprindă de oase, se oprește focul. Se scoate carnea și se lasă să se răcească, apoi se taie de pe oase și se mărunțește în bucăți mici. Se pun apoi bucățile de carne și de legume în boluri de sticlă, împărțind porții potrivite. Se zdrobește usturoiul și se freacă în mojar cu sare apoi se pune în supa caldă. Se așteaptă 10 minute, să își lase usturoiul aroma, și se vântură supa cel puțin de 20 de ori dintr-o oală în alta. Acest proces activează colagenul și toate aromele și ajută piftia să se închege bine fără gelatină.Apoi se strecoară supa prin mai multe straturi de tifon, să fie clară, și se toarnă în boluri peste carne. Cât este lichidă, se ornează cu frunze de pătrunjel.Se lasă piftiile la răcit la frigider peste noapte. Se poate consuma a doua zi.Chec cu rahat și cocos. Desertul ideal pentru zilele de weekend. Se prepară foarte repede și este un deliciu