Este perioada cea mai îmbelșugată a toamnei, iar merele sunt printre fructele vedetă ale sezonului, așa că nimic nu se compară cu o plăcintă. Rețeta a făcut furori pe internet. 

Metoda de pregătire este simplă și rapidă. Astfel, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli merele, după care să le tai cuburi mari și să le pui în tigaie cu 2 linguri de zahăr. Se lasă la rumenit până în momentul în care încep să se înmoaie.

Între timp, se pregătește aluatul, iar pentru acest lucru ai nevoie de un singur bol și un mixer. Astfel, se amestecă crema de brânză cu ouăle, după care se adaugă treptat restul ingredientelor, mai exact: smântâna pentru gătit, zahărul, grisul, făina și praful de copt.

După ce merele sunt gata, jumătate dintre ele se pun în aluatul deja mixat. Adaugă ulterior scorțișoara, amestecă bine, după care pune întreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Setează cuptorul la 190 de grade și pune tava la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.

La final, tot ce trebuie să faci este să decorezi prăjitura cu restul de mere caramelizate amestecate cu scorțișoară și, opțional, câțiva biscuiți digestivi mărunțiți. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here