Cea mai hrănitoare mâncare de post. Praz cu măsline, rețeta oltenească. O mâncare perfectă pentru zilele de post. Este bogată în nutrienți, foarte hrănitoare și gustoasă. Praz cu măsline

Prazul cu măsline este o mâncare ce poate constitui o opțiune pentru zilele de post şi nu numai. Este uşor de făcut, cu puține ingrediente şi nu necesită multă îndemânare. Vă recomandăm o rețetă foarte gustoasă, de praz cu măsline.

Cum sa-ți detoxifiezi organismul și să-ți cureți colonul. Cele mai eficiente remedii la îndemâna oricui

Ingrediente:

1 kg de praz;200 g de măsline;6 linguri ulei;2 linguri de bulion;1 lingură de oțet sau zeama de la 1/2 lămâie;sare şi piper;pătrunjel opțional.

Mod de preparare:

Prazul se curăță, se taie bucăți de cca 2 cm care se opăresc în apă clocotită cu sare. După ce se scoate şi se scurge, cu ajutorul unei strecurători, se pune într-o cratiță cu ulei încins şi se lasă până începe să se rumenească. Se adaugă cam o ceaşcă de apă, bulionul şi oțetul sau zeama de lămâie şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp măslinele se opăresc, timp de câteva minute în apă clocotită. Se adaugă peste praz când acesta este aproape gata, se potriveşte de sare şi piper şi se mai pune 5 minute la cuptor. După ce se scoate din cuptor se poate presăra deasupra pătrunjel tocat mărunt.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here