Cel mai versatil sos. Poate fi combinat cu aproape orice preparat. Iată despre ce este vorba și cum se prepară. Sos de smântână cu mărar: rețeta rapidă
Acest sos delicios îmbină perfect catifelarea smântânii cu aroma revigorantă a mărarului, creând o combinație echilibrată și versatilă. Iată ce ușor se prepară!
Ingrediente:
1 cană smântână2 linguri de mărar proaspăt tocatCoaja și zeama de la 1 lămâieSare grunjoasă și piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Combină smântâna, mărarul, coaja și sucul de lămâie într-un castron mic. Asezonează cu sare și piper și servește-l cu somon. Sosul poate fi păstrat într-un recipient ermetic la frigider până la 1 zi. Sos de smântână cu mărar dietetic
Dacă vrei un sos mai light, poți folosi o smântână cu un conținut scăzut de grăsimi, iar pentru un plus de cremozitate și o aromă deosebită, poți adăuga și puțin iaurt grecesc.Dacă vrei o variantă mai dietetică, poți înlocui complet smântâna cu iaurt grecesc. Iată rețeta!
Ingrediente:
200 g smântână light (cu conținut scăzut de grăsimi)1 legătură de mărar proaspăt, tocat fin1-2 linguri de iaurt grecesc degresat 1 cățel de usturoi (opțional), pisat finSucul de la 1/2 lămâieSare și piper după gust
Mod de preparare:
Adaugă într-un bol, smântâna light și iaurtul grecesc. Amestecă bine până când obții o textură omogenă și cremoasă.Toacă mărarul proaspăt cât mai fin și adaugă-l în bolul cu smântână. Amestecă bine pentru a distribui uniform mărarul în sos.Adaugă sucul de lămâie, usturoiul pisat (dacă folosești), sare și piper după gust. Amestecă din nou pentru a combina toate aromele.Lasă sosul la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă. Cu ce poți combina sosul de smântâna cu mărar
Fie că îl folosești pentru a însoți peștele, cartofii noi sau o salată de vară, acest sos simplu de smântâna cu mărar are puterea de a transforma un fel de mâncare obișnuit într-un adevărat festin culinar. Poți ajusta condimentele după gust, adăugând mai mult mărar sau suc de lămâie, în funcție de preferințele tale și îl poți consuma cu multe feluri de mâncare.
Iată câteva idei:
Ca sos de salată. Amestecă cu o salată verde simplă sau cu o salată Caesar făcută în casă.
Peste legume prăjite sau făcute la grătar. Adaugă peste sparanghelul, dovleceii sau vinetele preparate la grătar sau prăjite și vei obține o mâncare delicioasă. Îl poți combina și cu broccoli prăjit, este o adevărată delicatesă! Cu diverse fripturi sau carne la cuptor.
Ce trebuie să pui la orez ca să iasă alb și să nu se lipească. Necesită doar 3 picături