Peste 20 de persoane au fost rănite în urma incendiului produs la o roată mare, la un festival de muzică rock și pop din oraşul german Leipzig (est), anunţă poliţia.  

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara, imediat după ora locală 21.00 (22.00, ora României), şi a cauzat ”incendierea a două nacele” ale atarcţiei, a declarat AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost controlat rapid de către pompieri, însă patru persoane au suferit arsuri, iar o persoană a fost răniită într-o cădere. Restul răniţilor, în total 18 la număr, au inhalat fum în urma incendiului.

În afară de utilizatori, membri ai forţelor de poliţie şi pompieri au fost răniţi în cursul intervenţiei, potrivit purtătorului de cuvânt.

În imaginile apărute în mediul online se poate vedea un fum negru şi dens care iese din două nacele în flăcări, în partea de sus a roţii.

Fire breaks out on a Ferris wheel at the Highfield Festival in Leipzig, injuring over 30, including four police officers. Two seriously injured, no fatalities reported. 🎥 @social_running_dj #Fire #BreakingNews #Festival #Ride #Wheel pic.twitter.com/tcRR9BYNiF

— Iris (@Iris_i_Life) August 19, 2024

 

Aktuell brennt ein Wagon vom Riesenrad auf dem #highfield Festival! Am besten nicht mehr Richtung Gelände laufen pic.twitter.com/3jh9pGaUhG

— mueckenmoerder (@mueckenmoerder) August 17, 2024

”Toate personale au fost transportate la spitale în apropiere, iar elicoptere de salvare au intervenit”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Highfield Festival, care se desfăşoară în perioada 16-18 august, pe malul Lacului Störmthaler See, în apropiere de Leipzig, este un festival de muzică rock şi pop la care iau parte zeci de mii de persoane.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here