Un desert al copilăriei de care îmi aduc aminte cu plăcere de fiecare dată! Şi pentru că tot îmi plac atât de mult, am îmbunătăţit reţeta copilăriei, pe ici pe colo şi cred că am obţinut reţeta pentru cele mai bune găluşte cu prune. Ingrediente:

– 1 ½ kg cartofi roșii

– 100 g făină

– 3 linguri mac

– 6 prune fără sâmburi

– zahăr după gust

– 1 plic zahăr vanilat

– 4-5 linguri ulei

– 1 praf de sare

– 40 g griș

– 2 ouă

Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficienteMod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, îi scoţi din apă şi-i laşi să se răcească. Într-o tigaie încingi uleiul, adaugi macul şi laşi pe foc 1-2 minute. Dai deoparte şi adaugi zahărul vanilat şi zahăr, după gust. Cureţi cartofii şi-i dai prin maşina de tocat, adaugi grişul, ouăle, unul câte unul, sare după gust şi făina puţin câte puţin, frământând bine.

Ingredientul secret pe care îl pun marii bucătari în varza călită pentru a o face mult mai gustoasă

Când obţii un aluat elastic, puţin lipicios, îl rulezi şi-l tai în bucăţi egale, de mărimea unei nuci verzi. Pui la clocotit o oală cu apă. Treci mâinile prin făină, iei o bucată de aluat, o aplatizezi, pui o prună în ea şi înfăşori aluatul. Când apa începe să fiarbă, pui găluştele şi le laşi până se ridică la suprafaţă, dar nu mai mult de 5-6 minute. Le scoţi cu spumiera şi le dai prin mac.

Sursă text: Click!Poftă bună

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here