Un nou studiu realizat de o platformă de vânzări de mașini a identificat modelele care se disting prin longevitate și fiabilitate. Analizând datele despre autovehiculele care reușesc să atingă cu regularitate pragul de 400.000 de kilometri, cercetarea oferă o privire de ansamblu asupra celor mai rezistente mașini de pe piață. 

O platformă de vânzări auto a realizat un studiu pentru a identifica modelele de mașini care ajung frecvent la 400.000 de kilometri fără probleme majore, dar rezultatul poate să nu fie pe placul pasionaților de mașini germane. 

ISeeCars, o platformă online de vânzare a automobilelor din SUA, a publicat un top al celor mai durabile mașini, evidențiind 30 de modele care au șanse mult mai mari decât media pieței să atingă cel puțin 250.000 de mile, echivalentul a peste 400.000 de kilometri. Conform datelor centralizate, foarte puține automobile din Germania reușesc să parcurgă o astfel de distanță.

Toyota, regina absolută a durabilității auto

Conform rezultatelor centralizate, producătorii japonezi, în special Toyota, domină detașat clasamentul. Primele cinci poziții sunt deținute în totalitate de modele Toyota. Cel mai popular vehicul este Toyota Tundra, urmat pe locul doi de Toyota Sequoia. Pe locul trei se clasaează tot Toyota, cu modelul 4Runner.

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

Primul non-Toyota intră doar pe locul 6: Honda Ridgeline, tot un pick-up. Evaluarea include și sedanuri clasice precum Honda Accord sau Toyota Camry. Honda CR-V este pe locul 20, un vehicul care este disponibil și în Germania, la fel ca și Toyota Prius, pe locul 25.

iSeeCars a declarat că a analizat peste 402 milioane de mașini pentru studiul său „Mașini cu cea mai lungă durată”, pentru a determina care mașini au cel mai probabil să reziste cel puțin 250.000 de mile. SUV-urile domină lista cu cele mai durabile mașini, ocupând 16 din primele 30 de locuri, Toyota fiind cea mai proeminentă marcă cu nouă modele. Cel mai durabil model, Toyota Tundra, are o șansă de 36,6% să atingă 250.000 de mile, scrie PC Welt.

Într-o altă listă de la ISeeCars, apar totuși, și vestiții producători germani, dar la capitolul evaluarea mărcilor în funcție de numărul de retrageri legate de siguranță. Audi, BMW, Mercedes și Mini, printre altele, se descurcă bine aici. Porsche, pe de altă parte, conduce acest clasament nemăgulitor cu mașina sa sport electrică Taycan, urmată de Tesla.

Bucureștenii vor avea căldură în case începând de astăzi. Nicușor Dan: Vor fi probleme, dar vor fi ceva mai puţine decât iarna trecută

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here