Sarmale de post delicioase cu rețeta de la bunica. Secretul unic al rețetei sarmalelor cu orez și legume.
Sarmale de post, cu orez și legume – Ingrediente
300 g orez, 3 morcovi, 3-4 cepe, 1 ţelină mică, 1 rădacină de pătrunjel, 1 varză mare acră sau dulce, 1 cartof crud ras
4-5 linguri ulei
250 g suc de roşii
1 legătură pătrunjel
1 lingură vegeta
1 lingură boia dulce
1 foaie de dafin
1 crenguţă de cimbru
Sarmalele pot avea o mulțime de beneficii pentru sănătate – Puțină lume știe aceste lucruri
Sarmale de post, cu orez și legume – Mod de preparare
Morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel se dau prin răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt.
Toate cele patru legume se înăbuşă cu apă, ulei şi vegeta.
După ce s-au înăbuşit, punem orezul cu o cană de apă şi amestecăm ca să nu se prindă de fundul vasului în care gătim.
Când este gata, oprim focul şi punem cartoful dat prin răzătoarea mică, verdeaţa tocată fin şi o lingură de boia dulce. Se amestecă şi se împachetează apoi sărmăluţe potrivite cu compoziția de legume.
Sărmăluțele pot fi făcute cu foi de varză sau de viţă.
Se vor așeza într-o cratiţă cu grijă în formă rotundă, în mai multe straturi, iar deasupra se pune sucul de roşii, se presară puţină varză tocată mărunt şi se pune apă.
Se fierb pe flacără câteva clocote, iar după aceea se pun la cuptor şi se mai fierb 30 de minute.
După ce sunt gata, sarmalele se servesc cu mămăliguţă.