Chef cu ciocolată și cocos. O rețetă delicioasă și care se prepară repede și este plină de savoare. Iată rețeta.
Checul cu ciocolată și cocos este un desert de casă care nu necesită multă îndemânare și nici multe ingrediente și cu care nu dai greș niciodată. De asemenea, nu se pierde nici mult timp pentru prepararea ei și este o prăjitură foarte gustoasă, pufoasă și aromată.
Ingrediente:2 căni făină;1/2 cană de lapte;1/2 cană ulei;1/2 cană zahăr;3 ouă;1 linguriță de amoniac sau bicarbonat de sodiu;sare.
Pentru sirop:
1 cană de zahăr;1 cană de apă;esență de rom;1/4 pachet de unt;1 lingură de nescafe sau ciocolată la plic (la alegere);nucă de cocos pentru tăvălit.
Se separă gălbenușul de albuș și se bate albușul cu zahăr cu ajutorul mixerului, până devine bățoasă spuma, iar peste gălbenuș se pune un vârf de sare și se freacă cu uleiul. Se toarnă peste albuș și se amestecă, cu ajutorul unei spatule, încet de jos în sus, apoi se toarnă laptele, iar la sfârșit făina.
Se dizolvă o linguriță de amoniac sau bicarbonat în zeamă de lămâie sau oțet și se încorporează în compoziție. Aceasta se toarnă într-o tavă în care se pune hârtie de copt, care se unge cu ulei sau unt, după care se bagă în cuptorul încins. Pentru această cantitate este indicată o tavă potrivită, nu prea mare.
Într-o cratiță se face siropul. Se rumenește puțin zahărul, apoi se adaugă cana de apă și se lasă să se dizolve, după care se oprește focul, se pune untul, esența de rom și, opțional, o lingură de nescafe sau ciocolată la plic. Prăjitura se lasă la răcit, apoi se toarnă peste ea siropul pregătit, iar deasupra se presară fulgi de nucă de cocos.
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă ideală pentru zilele de weekend