Chec cu dovlecei, un aperitiv foarte gustos. Se prepară repede și poate fi consumat la orice masă din zi. Itaă cum se prepară. Ingrediente:300 g dovlecei rași (aproximativ 2 dovlecei medii)200 g făină3 ouă mari100 ml ulei vegetal (ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline)100 g brânză feta sau telemea100 g cașcaval ras1 ceapă mică1 ardei gras roșu1 plic praf de copt (10 g)1/2 linguriță bicarbonat de sodiu1/2 linguriță sare1/2 linguriță piper1 linguriță ierburi ierburi aromatice (opțional).Salam de biscuiți. Două rețete inedite, dar pentru toate gusturile. Nu te mai oprești din mâncatMod de preparare:

Înainte de pregătirea ingredientelor pentru compoziția de chec pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge o tavă de chec cu ulei sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Cum prepari compoziția pentru chec cu dovlecei

Spală bine dovleceii, șterge-i și dă-i pe răzătoarea mare. Presară puțină sare peste ei, lasă-i la deshidratat 10 minute, apoi stoarce-i bine pentru a elimina excesul de apă.

Într-un bol mare, amestecă făina trecută prin sită cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, piperul și ierburile aromatice.

Într-un alt bol, amestecă ouăle cu uleiul până se omogenizează. Adaugă ceapa tocată și ardeiul gras și amestecă bine.

Adaugă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă ușor până se combină. Încorporează dovleceii rași, brânza feta și cașcavalul ras. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine distribuite în aluat.

Întinde aluatul în tava pregătită și nivelează-i suprafața.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec cu dovlecei timp de 40-45 de minute, sau până când este frumos rumenit la exterior.

Lasă checul să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoate-l și lasă-l să se răcească, după care poate fi servit.

 

sursa

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here