Chec cu morcovi și nuci, o rețetă ideală pentru zilele de weekend. Se prepară simplu și rapid, iar gustul său este incredibil de bun. Chec cu morcovi și nuci

Un desert rapid si usor de facut, dar deosebit de gustos si plin de ingrediente sanatoase. Acest chec se potriveste si servit ca desert, dar este minunat si pentru a fi un mic dejun dulce, alaturi de un iaurt sau o cana de lapte cu scortisoara.Culoarea mai inchisa a aluatului este data de scortisoara, iar copiii mei au fost convinsi ca prajitura contine si ciocolata 

Ingrediente200 gr de faina1 lingurita de scortisoara 1 varf de lingurita de nucsoara1 varf de lingurita de sare1 pliculet de praf de copt2 oua mari120 de grame de zahar110 gr de ulei vegetal (de masline)aprox. 200-230 gr de morcovi dati pe razatoare60 gr de nuca macinataoptional – esenta de vanilie

Mod de preparare:

Dati drumul la cuptor si preincalziti-l la 180 de grade.Pregatiti o tava speciala de chec (aprox. 20/10 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.

Amestecati faina, scortisoara, nucsoara, sarea si praful de copt si puneti deoparte.Dati morcovii pe razatoare si macinati nuca.

Amestecati bine cu mixerul zaharul cu ouale. Adaugati treptat uleiul si apoi integrati si amestecul de faina si condimente.Dupa aceea, cu o spatula, amestecati usor in aluat morcovii si apoi nuca.

Turnati aluatul in forma de chec si coaceti timp de aproximativ 50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.Lasati sa se raceasca pentru aproximativ o ora inainte sa il taiat.

Prăjitură cu nuci și ciocolată, un desert de weekend, care îți va încânta papilele gustative 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here