Acest chec cu vișine nu este doar un desert delicios, ci este și ușor de preparat, fiind perfect pentru începători și experți deopotrivă. Este ideal pentru a fi servit la micul dejun, ca gustare între mese sau ca desert la finalul unei mese în familie. 

Este un desert clasic, plin de savoare și aromă, perfect pentru orice moment al zilei. Textura sa pufoasă și ușoară, combinată cu gustul acrișor și revigorant al vișinelor, face din acest chec un deliciu apreciat de toată lumea. Este și răcoros, datorită gustului ușor acrișor, dar și al vișinelor suculente.

Decorat cu puțin zahăr pudră sau servit alături de o ceașcă de cafea sau o cupă de înghețată de vanilie, checul cu vișine va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Rețeta se prepară ușor și rapid, din ingrediente simple și mereu la îndemână. Prepar-o și tu, urmând lista de ingrediente și modul de preparare pe care le poți descoperi mai jos.

Chec cu vișine – Ingrediente4 ouă medii200 g zahăr200 g făină100 ml ulei100 ml lapte1 plic praf de copt1 plic zahăr vanilat250 g vișine fără sâmburi (proaspete sau congelate)un praf de sarecoaja rasă de la o lămâie (opțional)zahăr pudră pentru decor.Beneficiile consumului de limonadă pentru sănătate. Băutura te poate ajuta să slăbeștiRețeta checului cu vișine – Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge o formă clasică de chec cu unt sau cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Dacă preferi hârtia de copt, tapetează interiorul tăvii cu aceasta.

Adună ingredientele pe masa de lucru, precum și ustensilele pe care le folosești.

Dacă folosești vișine congelate, lasă-le să se decongeleze și scurge-le bine de suc. Dacă folosești vișine proaspete, îndepărtează sâmburii și lasă-le într-o sită să se scurgă.

Cum prepari deliciosul chec cu vișine

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când obții o spumă tare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o bezea lucioasă și fermă.

Într-un alt bol, amestecă gălbenușurile cu uleiul, laptele și zahărul vanilat până când devin cremoase. Încorporează amestecul de gălbenușuri în bezea, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.

Citește continuarea aici

Limonada cu lavandă, un deliciu pe timp de vară! În plus, are multiple calități terapeutice: rețeta unui medic renumit 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here